2020-12-01 17:11

Schimbările care privesc BANII românilor. Ce măsuri importante intră în vigoare de la 1 IANUARIE 2020

 |  12:48
Schimbările care privesc BANII românilor. Ce măsuri importante intră în vigoare de la 1 IANUARIE 2020

Creşterea salariului minim şi eliminarea supra-impozitării contractelor part-time sunt câteva dintre măsurile noi care intră în vigoare de la 1 ianuarie 2020.

O altă măsură care ar fi urmat să intre în vigoare, eliminarea supraaccizei la carburanţi, devine discutabilă după ce, în ultima zi a anului, Ministerul Finanţelor a modificat accizele promulgate cu o zi înainte de preşedintele Iohannis, majorându-le cu 9%, informează News.ro.

Preşedintele Klaus Iohannis a promulgat, la finalul anului trecut, legea prin care este eliminată supra-acciza la carburanţi de la 1 ianuarie 2020, care făcea posibilă scăderea preţului carburanţilor 45 bani pe litru, dacă ar fi transferată la pompă integral această scădere. Dacă respectă noua listă cu accize publicată de Finanţe, companiile ar trebui să reducă preţurile cu 31 de bani/l la benzină şi cu 32 de bani/l în cazul motorinei.

La începutul lui decembrie 2019, premierul Ludovic Orban a afirmat că, odată cu eliminarea supraaccizei la carburanţi, va creşte consumul şi se va reduce inflaţia. 

În plus, preşedintele a promulgat legea care prevede eliminarea supraimpozitării contractelor part-time.

Astfel, au fost abrogate articolele care impun plata CAS şi CASS pentru salariaţii care îşi desfăşoară activitatea în baza unor contracte de muncă cu timp parţial sau în acord, la nivelul salariului minim brut.

Totodată, de la 1 ianuarie, salariul minim brut lunar va creşte la 2.230 lei de la 1 ianuarie, de la 2.080 lei anul trecut, potrivit unei HG publicate în decembrie 2019 Monitorul Oficial.

Pentru personalul cu studii superioare, salariul minim brut rămâne la 2.350 lei lunar. Salariul minim diferenţiat pentru angajaţii din construcţii, de circa 3.000 minim brut lunar, va fi păstrat în continuare la acest nivel.

Tot de la 1 ianuarie, alocaţiile pentru copii vor creşte anual, cu rata medie a inflaţiei. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-01-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE