2024-04-25 02:08

Scandalul ordinului MS. Comitetul științific NU a aprobat noile criterii de carantinare / Cîțu a EXPLODAT!

 |  23:15
Scandalul ordinului MS. Comitetul științific NU a aprobat noile criterii de carantinare / Cîțu a EXPLODAT!

Ministerul Sănătăţii a publicat în Monitorul Oficial un ordin prin care se schimbă criteriile de carantinare zonală. Premierul Cîţu nu a fost informat de documentul care ar putea băga în caratină Capitala.

Secretara de stat Andreea Moldovan a declarat la Digi 24  că ordinul a fost dezbătut în cadrul comitetului şediinţific, care a aprobat în unanimitate documentul.

"Toate aceste decizii se discută și au fost dezbătute în comitetul științific. Singura discuție în acest comitet a fost referitoare la raportarea la 50.000 de locuitori sau 100.000 de locuitori, iar apoi s-a luat decizia prin vot și a fost unanimitate, toată lumea a avizat favorabil aceste criterii. A fost o discuție în care oricine a dorit să își spună părerea, a putut să o facă, luând în calcul orice argument științific și aceste lucruri s-au întâmplat", a declarat Andreea Moldovan.

Doar că Andreea Moldovan este contrazisă de un document publicat de Antena 3, în care se precizează că discutarea ordinului în comitetul ştiinţific a fost amânată.

Premierul Florin Cîțu nu și-a dat acordul pe ordinul de ministru al Sănătății care introduce noi criterii pentru carantinarea localităților, respectiv nivelul de testare pentru COVID, rata de incidență și de gradul de ocupare a paturilor din spitale și secțiile ATI, afirmă surse guvernamentale.

„Nimeni nu știa ca urmează sa se publice acest ordin și că se publica în aceasta formă, respectiv nu a existat un acord în acest sens”, au precizat pentru MEDIAFAX surse guvernamentale.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-13



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE