2020-10-29 21:55

Şase localităţi din Maramureş sunt afectate de inundaţii. Mai multe familii, evacuate

 |  08:46
Şase localităţi din Maramureş sunt afectate de inundaţii. Mai multe familii, evacuate

Un număr de şase localităţi din Maramureş sunt afectate de inundaţii, în urma ploilor torenţiale din noaptea de marţi spre miercuri. Prefectul judeţului, Anton Rohian, a declarat, că familiile ale căror case au fost inundate sunt evacuate.

Citeşte şi: Avertizare hidrologi: COD ROŞU de INUNDAŢII în judeţele Satu Mare, Sălaj şi Maramureş

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Maramureş a precizat, într-un comunicat de presă, că pompierii militari intervin în teren pentru a-i ajuta pe localnicii ale căror case sau gospodării au fost afectate de inundaţii.

”În urma ploilor abundente mai multe localităţi din judeţul Maramureş au fost afectate de scurgerile de pe versanţi. Începând cu ora 2.00, miercuri dimineaţă, dispeceratul ISU Maramureş a fost anunţat despre producerea unor inundaţii în localităţile Fărcaşa, Buzeşti, Sârbi, Ardusat, Ilba, şi Seini, iar mai multe gospodării sunt afectate la Buzeşti şi în Ilba. În zonele Ilba şi Seini pe DE 58 şi Ardusat pe DJ 108A şi DJ 193 circulaţia este restricţionată pe un singur sens. Pompierii militari maramureşeni intervin în teren pentru a da o mână de ajutor cetăţenilor şi pentru a înlătura efectele produse de scurgerile de apă”, se arată în comunicatul citat.

Prefectul judeţului Maramureş, Anton Rohian, se află pe teren în zonele afectate pentru coordonarea acţiunilor de intervenţie.

Acesta a afirmat că au fost inundate 60 de case şi gospodării.

”Tocmai am încheiat de evacuat o bătrână din satul Buciumi aparţinător de Şomcuţa, s-a oprit ploaia, iar viitura îşi duce cursul mai departe prin Şomcuţa şi Satul Lung. Sunt inundate 60 de case şi gospodării, iar până trece viitura se va ajunge la 70 de locuinţe inundate”, a precizat prefectul.

Fiind întrebat dacă familiile ale căror case au fost inundate vor fi evacuate, el a spus: ”Toate familiile sunt evacuate din casele inundate”.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-05-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE