2021-01-20 05:13

Rugămintea surprinzătoare a polițiștilor din Harghita: ”Hoții să nu fure după ora 18!”

 |  19:42
Rugămintea surprinzătoare a polițiștilor din Harghita: ”Hoții să nu fure după ora 18!”

Situație absolut incredibilă în Harghita. Polițiștii se revoltă împotriva unui program haotic stabilit de șefii lor și au făcut publice o serie de mesaje de pe grupul intern.

Șefii Poliției Harghita i-au anunțat pe subalterni că vor munci câte 12 ore, de luni până sâmbătă, între orele 06.00 și 18.00, scriu sindicaliștii. Aceștia mai scriu, ironic, că îi roagă pe hoți să nu fure după ora 18.00, pentru că polițiștii sunt liberi, potrivit acestui program. 

”Rugăm hoții să nu fure după ora 18:00!

Acesta este mesajul ferm al șefilor din IPJ Harghita care i-au anunțat pe subalterni că de azi vor munci câte 12 ore, de luni până sâmbătă, între 06:00 - 18:00.

Dacă totuși infractorii vor fi nesimțiți și nu vor înțelege că trebuie să opereze exclusiv în intervalul orar de mai sus și vor fi sesizate spargeri, tâlhării, violuri ș.a.m.d., polițiștii vor fi chemați de acasă să intervină.

Acest model de "menegeri", nu numai că își bat joc de polițiștii care după 12 ore vor trebui să doarmă îmbrăcați în uniformă pentru ca atunci când le sună telefonul să ajungă cât mai repede la caz, dar demonstrează că siguranța cetățeanului este un deziderat de fațadă.

Nu știm care sunt interesele din spatele acestei decizii sau cine nu vrea polițiști în serviciu după ora 18:00 și în weekend, însă suntem convinși că va fi mare fericire în rândul celor care taie ilegal pădurea și exploatează materialul lemnos în mod fraudulos, principala îndeletnicire din zonă.

Am sesizat și conducerea Poliției Române să vedem dacă agreează astfel de decizii care pun în pericol cetățenii din mun. Toplița și încurajează infractorii să exploateze lipsa polițiștilor din teren”, scriu reprezentanții Sindicatului Europol pe o rețea socială. 

”În condițiile actuale ei vor fi nevoiți să lucreze câte 12 ore pe zi, de luni până sâmbătă. Problema este că, după ora 18.00 în fiecare zi, polițiștii vor interveni doar de acasă. Deci, după ce se va comite infracțiunea, ulterior vor fi chemați și vor veni de acasă. Este absolut halucinant, în condițiile în care știm cu toții că hoții nu au nici program, și nici nu respectă un anumit tipar. 

12 ore pe zi, 6 zile pe săptămână, deci nici măcar acel repaos săptămânal, iar după ora 18.00, aceiași polițiști care au lucrat 12 ore, vor fi chemați de acasă dacă vor exista apeluri de urgență. Și ce este cel mai frapant este faptul că, probabil, se încearcă o economie pe cârca cetățeanului și este afectată direct siguranța cetățeanului, pentru că, în lipsa polițiștilor de pe stradă, oricine va putea să comită orice fel de infracțiuni, urmând ca poliția să vină după momentul operativ” a declarat Cosmin Andreica, liderul sindicatului polițiștilor „Europol”, pentru Antena 3


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE