2024-04-19 05:27

Românii, în topul celor mai SEDENTARI europeni

 |  18:56
Românii, în topul celor mai SEDENTARI europeni

Sondajul Eurobarometru privind participarea la sport și activitatea fizică în statele membre ale UE și raportul comun OMS-OCDE intitulat "Step up! Combaterea poverii activității fizice insuficiente în Europa" arată date îngrijorătoare.

Portugalia are cea mai mare rată a celor care "niciodată" nu fac exerciții fizice sau sport, respectiv 75 %, urmată de Grecia, Polonia și România (62%).

Țările nordice au cele mai mici valori, de doar 8% în Finlanda, urmată de Suedia (12%) și Danemarca (20%). Această rată este de 32 la sută în Germania și de 45 la sută în Franța.

Bărbații sunt mai predispuși decât femeile să facă exerciții fizice sau sport cu o anumită regularitate: 40% dintre ei spun că "niciodată" nu fac exerciții fizice sau sport, față de 49% dintre femei.

Persoanele cu vârste cuprinse între 15 și 24 de ani sunt cele mai predispuse să facă exerciții fizice sau sport cu o anumită regularitate (54%). Această proporție scade odată cu vârsta, de la 42% în rândul celor cu vârste cuprinse între 25-39 de ani la 32% în grupul de vârstă 40-54 de ani și 21% în rândul celor cu vârste de peste 55 de ani.

Un raport comun al Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și al Organizației pentru Cooperare și Dezvoltare Economică (OCDE) sugerează că o creștere a activității fizice ar putea preveni mii de decese premature în UE și ar economisi anual miliarde de euro din cheltuielile cu asistența medicală, potrivit Euronews.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-02-17



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE