2024-04-20 03:12

România primește o nouă tranșă de vaccin Astra Zeneca. Mii de doze, aproape de EXPIRARE

 |  16:26
România primește o nouă tranșă de vaccin Astra Zeneca. Mii de doze, aproape de EXPIRARE

O nouă tranșă din vaccinul anti-COVID-19 de la AstraZeneca, constând în 208.800 de doze, va sosi marți pe cale terestră la Institutul Național „Cantacuzino”, de unde vor fi distribuite către centrele regionale existente la nivel național.

„208.800 doze de vaccin Vaxzevria vor ajunge mâine, 22 iunie a.c., la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară «Cantacuzino». Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în București pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Național de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel național. Centrul Național de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat și avizat de către Autoritatea Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea națională care are competență în domeniul medicamentului de uz uman”, se arată în comunicatul transmis luni de CNCAV.

Până în prezent, potrivit CNCAV, România a recepționat 3.165.200 doze de vaccin produse de compania farmaceutică AstraZeneca. Începând cu 15 februarie, 835.780 au fost deja utilizate pentru imunizarea populației.

Coordonatorul campaniei naționale de vaccinare preciza, duminică, că numărul persoanelor care se vaccinează cu Vaxzevria a înregistrat o scădere importantă. La sfârșitul săptămânii trecute, mai spunea el, România avea în stocuri în jur de 6 milioane de doze din cele patru tipuri de vaccin autorizate la nivelul UE, iar printre acestea se regăseau și circa 35.000 de doze, toate de la AstraZeneca, care expiră pe 30 iunie.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-21



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE