2024-04-20 16:12

România, la coada Europei la RECICLARE. Riscăm sancțiuni de la UE

 |  19:38
România, la coada Europei la RECICLARE. Riscăm sancțiuni de la UE

Pentru că nu reciclează aproape nimic din deșeurile produse, România este la coada Europei, cu un procent rușinos de nici 5 la sută, în condițiile în care media europeană de reciclare este de 10 ori mai mare. De ani de zile, Uniunea Europeană ne dă bani să rezolvăm această problemă. Dar, autoritățile înregistrează eșec după eșec.

Ne sufocăm în gunoaie, iar România primește avertismente dure din partea Uniunii Europene, să ne rezolvăm problema gestionării deșeurilor.

Până acum, din incompetență, interese și nepăsare am ratat toate țintele asumate. Bani am avut, în jur de două miliarde de euro fonduri europene, din 2007 până în prezent.

Cei responsabili au cheltuit o mare parte din suma fără niciun rezultat. Iar acum, prin PNRR, țara noastră mai primește încă un miliard de euro, din care, cu 200 de milioane ar trebui să cumpărăm 13800 de insule inteligente în toată țara.

E vital ca autoritățile statului să se pună pe treabă, pentru că altfel riscăm să pierdem banii europeni și să rămânem cu gunoiul la ușă, conform Protv.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE