2024-04-25 18:02

Roman: 3 fete s-au CURENTAT după ce au încercat să îşi facă POZE pe tren

 |  15:57
Roman: 3 fete s-au CURENTAT după ce au încercat să îşi facă POZE pe tren

Trei adolescente au fost la un pas de moarte, duminică dimineață, în timp ce-și făceau selfie pe tren, în gara Roman. Salvatorii au sosit la fața locului și au constatat că două dintre ele aveau arsuri pe haine și corp.

UPDATE 16.30

Managerul Spitalului de Copii “Sfânta Maria” din Iaşi, Alina Belu, a declarat că pacienta de 15 ani a fost evaluată de cadrele medicale, constatându-se că are arsuri de gradul trei, patru pe 43 la sută din suprafaţa corpului.

“S-a constatat o arsură prin flacără în urma unei electrocuţii în suprafaţă de 43 la sută. Este o arsură gravă, de gradul trei, patru. Pacienta este instabilă hemodinamic, nu este ventilată mecanic. Va beneficia de tratament în sala de operaţii, tratament chirurgical de excizie a escarelor în urma arsurii şi de aplicare a terapiei cu presiune negativă. Copilul rămâne cu un prognostic rezervat”, a afirmat Alina Belu.

Ea a precizat că şi cea de-a doua adolescentă rănită la Roman a ajuns la Iaşi, aceasta având arsuri pe doi la sută din suprafaţa corpului, fiind supusă şi ea tratamentului de specialitate.

UPDATE 13:00 - Medicii Spitalului Municipal de Urgenţă Roman au solicitat elicopterul SMURD pentru adolescenta în vârstă de 15 ani care a suferit arsuri, după ce duminică s-a urcat pe un tren marfar garat în staţia CFR Roman.

"Spitalul Municipal Roman a solicitat un elicopter SMURD pentru a transporta victima (...) accidentului din Gara Roman, la un spital din judeţul Iaşi", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Neamţ, locotenentul Irina Popa, citata de Antena 3.

”Misiune salvare persoane aflate pe un tren în Gara Roman (3 adolescente s-au urcat pe un tren din care 1 este electrocutată). Se deplasează Autospecială de stingere SMURD EPA  de la Det pomp Roman și 1 ambulanță cu medic de la SAJ Roman”, a transmis Inspectoratul pentru Situații de Urgență Neamț. Ulterior, s-a dovedit că erau de fapt două adolescente curentate.

Cele trei adolescente au fost date jos de pe trenul de marfă înaintea sosirii echipelor de salvare. Ele sunt asistate de către echipajele medicale aflate la fața locului, în condițiile în care două dintre acestea prezintă arsuri.

Toate cele trei adolescente sunt conștiente și cooperante. O adolescentă de 15 ani prezintă arsuri la mâna dreaptă și la piciorul drept și este asistată de către echipajul Serviciului de Ambulanță Județean, o adolescentă de 14 ani prezintă arsuri pe haine, iar a treia persoană, în vârstă de 13 ani, nu prezintă arsuri sau alte răni.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE