2020-10-25 21:10

RISC DE INCENDIU. Complexul monahal de odihnă și tratament Dorna Arini a fost închis

 |  12:15
RISC DE INCENDIU. Complexul monahal de odihnă și tratament Dorna Arini a fost închis

Florentin Dincă

Complexul monahal de odihnă și tratament Dorna Arini, inaugurat în 2010, și patronat de IPS Teodisie, Arhiepiscopul Tomisului, a fost închis de cei de la ISU. Aceștia au considerat că locația prezintă risc mare de incendiu, fiind construită aproape în totalitate din lemn. Turișii cazați au fost deja evacuați.

Complexul de relaxare Dorna Arini funcţionează de cinci ani fără autorizaţie de la ISU. Clădirile din lemn sunt prea apropiate, spun pompierii, iar scările interioare şi exterioare, și ele confecționate tot din lemn, fac practic imposibilă evacuarea turiştilor în caz de incendiu.

În acest sens, preoţii din locație au primit mai multe somaţii şi sancţiuni ca să intre în legalitate şi, pentru că nu s-au conformat, ISU Suceava a decis astăzi să treacă la măsuri drastice. Pompierii au închis baza de odihnă şi tratament şi au aplicat o sancţiune de 100.000 de lei.

Cei 15 turiști cazați în centrul de recuperare au fost nevoiți să își facă bagajele, conform digi24.ro. Complexul cu 40 de camere va putea fi redeschis doar dacă preoţii vor reuşi să elimine toate neregulile.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-11-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE