2021-07-26 22:21

Reluarea producţiei la Institutul Cantacuzino va duce la scăderea costurilor de prevenţie

 |  15:24
Reluarea producţiei la Institutul Cantacuzino va duce la scăderea costurilor de prevenţie

Potrivit Asociaţiei Producătorilor de Medicamente Generice din România, reluarea producţiei de vaccinuri antigripale la Institutul Cantacuzino va permite sistemului sanitar să economisească bani pentru a-i utiliza la alte priorităţi din domeniu.

Asociaţia Producătorilor de Medicamente Generice din România (APMGR) susţine că reluarea producţiei de vaccinuri antigripale la Institutul Cantacuzino va duce la o scădere a costurilor de prevenţie cu aproximativ 70%.

„Reluarea producţiei de vaccin antigripal în România nu înseamnă numai o şansă pentru sistemul sanitar de a preveni prin resurse interne răspândirea unei eventuale epidemii de gripă, dar şi o scădere a costurilor de prevenţie cu circa 70%, banii economisiţi astfel putând fi utilizaţi la alte priorităţi din sistemul sanitar”, se arată într-un comunicat al APMGR.

Potrivit APMGR, Institutul Cantacuzino, unul dintre cei şapte producători europeni de vaccinuri şi produse biologice are o nouă şansă de a deveni un jucător naţional şi regional.

Eugen Nicolăescu, ministrul Sănătăţii, a declarat vineri că 400.000 de doze de vaccin antigripal produs de Institutul Cantacuzino vor intra pe piaţă pe 20 decembrie. Potrivit ministrului, România va avea în 2014 vaccin antigripal numai de la Cantacuzino.

În februarie 2010, Agenţia Naţională a Medicamentului a retras Institutului Cantacuzino autorizaţia de punere pe piaţă a produselor injecatabile, inclusiv a vaccinurilor, întrucât îi expirase standarul de bune practici de fabricaţie.

Conform Mediafax, APMGR reprezintă principalele companii producătoare de medicamente generice din România: Actavis, AC Helcor, B. Braun, Biofarm, Dr. Reddy's, Egis, Gedeon Richter, Krka, Labormed, Medochemie, Sandoz, Sanofi-Aventis, Sintofarm, Terapia-Ranbaxy, Teva, Zentiva.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-12-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE