2024-04-24 00:04

REGULI noi pentru folosirea trotinetelor electrice în Capitală

 |  20:21
REGULI noi pentru folosirea trotinetelor electrice în Capitală

Apar reguli noi pentru cei care merg cu trotinetele electrice prin Capitală. Potrivit unui regulament propus de Primărie, persoanele care le folosesc nu mai au voie să circule cu ele pe aleile din parcuri sau în grădini publice.

Noul regulament al Primăriei Capitalei îi obligă pe cei care le folosesc să circule pe trotuar doar pe pistele de biciclete, iar în lipsa acestora, pe sectoarele de drum unde viteza maximă admisă pentru vehicule este de 50 de km/h. Atenție, detinătorii acestor mijloace de transport au voie să circule cu o viteză maximă de 25 de km pe oră. 

Potrivit noului regulament, trotinetele pot fi lăsate doar în anumite zone. Este interzisă staționarea lor în stațiile mijloacelor de transport în comun, în zona trecerilor de pieteni, pe spațiile verzi sau pe carosabil. 

Cei care nu se conformează riscă amenzi cuprinse între 200 și 400 de lei, iar firmele care le închiriază sunt obligate să le ridice din zonele unde sunt staționate neregulamentar. În plus, companiile trebuie să aibă o asigurare obligatorie în caz de accident, transmite Protv

Peste 10.000 de trotinete electrice pot fi închiriate în București. Ele aparțin unor operatori privați care vor fi obligati să obțină o licență de funcționare care se taxează anual. În plus, pentru fiecare trotinetă închiriată, este propusă o taxă de 50 bani pe zi sau 1 leu pe metru pătrat ocupat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE