2021-01-24 20:35

Recomandările Comisiei Europene pentru perioada Sărbătorilor. La ce trebuie să RENUNȚĂM

 |  17:47
Recomandările Comisiei Europene pentru perioada Sărbătorilor. La ce trebuie să RENUNȚĂM

Comisia Europeană a adoptat miercuri o strategie pentru gestionarea pandemiei în următoarele luni de iarnă. Executivul european cere statelor membre să mențină carantina pe timpul nopții, să încurajeze populația să evite întâlnirile de sărbători, iar când acestea au loc să poarte mască de protecție. De asemenea, în perioada Crăciunului sunt recomandate ceremoniile religioase online și evitarea adunărilor de persoane pentru colindat.

Comisia Europeană recomandă statelor membre să interzică adunările publice și să reglementeze pe cât posibil cadrul în care pot avea loc reuniunile în familie în perioada sărbătorilor:

-Definiți criterii clare pentru adunări sociale mici, evenimente în familie, cum ar fi numărul maxim de persoane care au voie să participe și încurajați cetățenii să respecte regulile de distanțare fizică și utilizarea măștilor.

-Încurajați oamenii care intenționează să petreacă împreună sărbătorile de la finalul anului să stea împreună și în zilele anterioare și în zilele de după festivități.

-În cazul ceremoniilor religioase, luați în considerare evitarea adunărilor în masă și utilizarea pe cât posibil a mediului online, TV sau a emisiunilor radio. 

Comisia Europeană le recomandă statelor să ia în calcul interzicerea corurilor relgioase pe perioada sărbătorilor.

De asemenea, statele membre sunt încurajate să mențină în vigoare restricțiile pe timpul nopții.

Comisia le recomandă statelor să încurajeze populația care intenționează să călătorească să se vaccineze împotriva gripei. De asemenea, angajatorilor le este recomandat să le permită angajaților să lucreze o perioadă din locația în care aceștia intenționează să își petreacă sărbătorile.

Pentru a reduce riscurile de transmitere în perioada de după sărbătorile de iarnă, Comisia Europeană cere statelor membre să ia în considerare prelungirea vacanțelor școlare sau introducerea unei perioade de învățare online ca modalitate de introducere a unei perioade „tampon”.

„Astfel vom evita ca virusul să fie adus de copii în școli, atunci când se întorc din vacanță. În astfel de cazuri va fi important să specificați o anumită dată, cu câteva zile înainte de deschiderea școlilor, până când familiile cu copii și educatorii sunt rugați să se întoarcă acasă în cazul în care au călătorit”, mai precizează Comisia, conform Digi24.

Documentul care cuprinde toate recomandările Comisiei Europene poate fi consultat AICI.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-02

In legatura cu acest articol...

Prima FOTOGRAFIE cu strănepoata Regelui Mihai

ATAC cu cuțitul într-un supermarket din Haga

Când începe vaccinarea anti-covid în Rusia? Putin: “Să trecem la treabă”

Și accidentat, și cu COVID. Un titular al Barcelonei a intrat în izolare
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE