2020-12-04 03:49

REACȚIA purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, după criticile lui Cristian Tudor Popescu la adresa BOR

 |  18:12
REACȚIA purtătorului de cuvânt al Patriarhiei, după criticile lui Cristian Tudor Popescu la adresa BOR

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei, reacţionează dur la adresa jurnalistului Cristian Tudor Popescu, după ce acesta din urmă l-a numit şarlatan pe Patriarhul Daniel, iar pe credinciosi "vite".

“Cum să comentezi altfel decât în dificila cheie a compătimirii creștine, colcăiala cripto-socialistă din câteva nuclee mediatice infestate de cristofobie anti-ortodoxă și din care se ițesc capetele pleșuve și deloc limpezi, analfabete cultural și religios ale unor pseudo-jurnaliști trăitori în bula lor de fiere, nu în realitatea obiectivă și imediată care îi contrazice constant?”, scrie Vasile Bănescu, care susţine că opinia nu reprezintă poziţia Patriarhiei.

Replica lui Vasile Bănescu vine după ce jurnalistul Cristian Tudor Popescu l-a atacat pe Patriarhul Daniel.

“Atacurile furibunde și imunde la adresa Bisericii, numită obsesiv-compulsiv «goldporație», la adresa unei personalități ca cea a Patriarhului, numit în mod agramat „Înalt Preafericitul”, zvârcolirea unor inși desfigurați de grimase de ură incontrolabile care nu au nici cea mai vagă idee despre istoria reală, frecvent însângerată a României creștine, a creștinismului și a Bisericii Ortodoxe, ipocrizia convenabil camuflată cameleonic, dar constant monstruoasă a acestor oameni mici și veninoși care în anul de răscruce morală a României, 1990, îi demonizau și răstigneau public de pe pozițiile gazetărești ale «adevărului» pe protestarii reali și curați din Piața Universității, unde comunismul travestit pervers în democrație era denunțat lucid”, scrie Vasile Bănescu.

"Toate acestea, dar și multe altele (ne)păstrate în memoria noastră comună, spun tot ce e cu adevărat important despre acești oameni împuținați moral, doldora de sine, săraci cultural și pustii sufletește, care fac din invectivă, ironie obraznică, ridicolă paradă etică și schimonosire a realității instrumente de analiză “jurnalistică”, mai scrie Vasile Bănescu.

“Diavolul cu chip de om cumsecade, cap limpede” “Să ne rugăm, firește, și pentru ei, pentru acești jalnici campioni ai fentării adevărului și ai grosolanei înjurăturii publice mascate nătâng în critică semidoctă a unor lucruri pe care, orbiți de furie anticreștină, sunt incapabili să le înțeleagă! Acești oameni foarte sărmani caracterial au mai multă nevoie de rugăciunea noastră a tuturor și a Bisericii spre care scuipă în sus decât pot ei crede”, mai spune Vasile Bănescu.

"Credința în Adevăr (nearticulat), credința în Hristos mărturisit de Biserica vie, reală, neidealizată, dar nici strâmb imaginată de simplii gazetari eșuați în vedetism, această credință ne va dărui claritatea și frumusețea morală ce ne vor salva și ne vor înălța dincolo de “bâlciul deșertăciunilor” în care diavolul cu chip de om cumsecade, cap limpede, omniscient și neobosit justițiar ne invită permanent să trăim. Pe unii chiar cu un suspect și, desigur, vremelnic succes.", încjeie Vasile Bănescu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE