2024-04-18 20:42

Reacția MAE în cazul celor 114 români BLOCAȚI pe aeroportul din Cancun, Mexic

 |  21:33
Reacția MAE în cazul celor 114 români BLOCAȚI pe aeroportul din Cancun, Mexic

Ministerul Afacerilor Externe atenţionează cetăţenii români că autorităţile mexicane au intensificat controalele la punctele de frontieră şi face apel la aceștia să ia în considerare amânarea sau evitarea călătoriilor în acest stat, până la clarificarea situaţiei.

În contextul multiplelor situaţii semnalate recent cu privire la accesul cetăţenilor români în Mexic, MAE a transmis miercuri o recomandare pentru turiștii români, de a evita călătoriile către această destinație, cel putin până la soluționarea problemelor existente în prezent pe aeroportul din Cancun.

MAE reaminteşte că zonele Ciudad de Mexico şi Cancun sunt clasificate ca zone cu risc epidemiologic ridicat în contextul pandemiei de COVID-19 (Ciudad de Mexico este considerată zonă roşie, iar Cancun - zonă portocalie).

Cu privire la Aeroportul Internaţional din Cancun, autorităţile de frontieră mexicane au instituit controale mult mai stricte, întrucât zona turistică Riviera Maya (Cancun, Playa del Carmen, Tulum, Cozumel, Isla Mujeres etc) a fost catalogată ca zonă portocalie de risc epidemiologic.

Ministerul de Externe reaminteşte că, în conformitate cu informaţiile comunicate public de către autorităţile mexicane şi disponibile pe pagina de internet a MAE, la secţiunea "Atenţionări de călătorie în context COVID-19", având în vedere măsurile adoptate pentru gestionarea pandemiei, pe Aeroportul Internaţional din Ciudad de Mexico este permisă intrarea persoanelor care demonstrează, cu documente justificative, că efectuează o călătorie esenţială, turismul nefiind inclus în această categorie.

Persoanelor care nu pot demonstra caracterul esenţial al călătoriei le poate fi refuzată intrarea, dispunându-se returnarea în statul de domiciliu/ reşedinţă cu primul zbor disponibil.

Reacţia ministrului de Externe în cazul românilor blocaţi pe aeroportul din Cancun: ''Este inadmisibil ceea ce se întâmplă''

Peste 100 de români sunt şi acum blocaţi pe aeroportul Cancun din Mexic, în condiţii inumane, după ce autorităţile le-au interzis accesul în ţară, fără a le oferi un motiv clar.

În timp ce turiştii reclamă de câteva zile comportamentul abuziv al mexicanilor, pe care îi acuză că le-au luat actele şi telefoanele, ministrul de Externe a reacționat abia miercuri.

La şase zile de la incident, Bogdan Aurescu spune că Ministerul de Externe face demersuri pentru a lămuri situaţia şi a-i aduce acasă pe oameni. În acest context, ministrul îi sfătuieşte pe români să evite călătoriile în Mexic.

''În acest moment sunt 114 cetăţeni români aflaţi pe aeroportul din Cancun. Avem în total de 102 cetăţeni care au fost întorşi în ţară. După cum cunoaşteţi deja din precizările pe care Ministerul Afacerilor Externe le-a făcut. Suntem profund preocupaţi de situaţia cu care s-au confruntat cetăţenii români care planificau vacanţa în Mexic şi care sunt afectaţi de deciziile recente ale autorităţilor mexicane.''


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-03



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE