2024-04-20 14:33

Razie ANPC la restaurantele de fițe de pe Bulevardul Decebal din Capitală. Cinci locații au fost închise

 |  14:01
Razie ANPC la restaurantele de fițe de pe Bulevardul Decebal din Capitală. Cinci locații au fost închise

ANPC a efectuat mai multe controale la restaurantele de fițe de pe Bulvardul Decebal din Bucureşti. Cinci unităţi au fost închise temporar, iar printre neregulile găsite s-au aflat alimente expirate şi multă mizerie.

Inspectorii au verificat modul în care respectă prevederile legale în domeniu 15 operatori economici care îşi desfăşoară activitatea în zona comercială Piaţa Alba Iulia (Bulevardul Decebal, Bulevardul Burebista), din Capitală, în domeniul alimentaţiei publice. 

Operatorii economici sancţionaţi au fost:

RTH Premium Services S.R.L. (Restaurant ZEZ)

Delicatese Decebal VIP S.R.L. (XO Lounge) 

Kamberoglu S.R.L (Restaurant Cigeristan)

Lollypop Bar S.R.L. (Restaurant Lollypop)

Pad Thai Asia S.R.L. (Restaurant Pad Thai)

Galex Impex S.R.L. (Cofetăria Casa Lica)

Calitatea S.R.L. (Pink Cafe&Lounge)

Loka Lounge SRL (Restaurant Loka)

Plus Trans Internaţional S.R.L. (Restaurant TRAFFIC)

Duman Oriental Business S.R.L (Restaurant Duman)

Diversity Store S.R.L (Restaurant TRESS LOUNGE)

Gatto Cafe Srl(Restaurant Gatto Lounge)

Anuka Caffe S.R.L. (Restaurant Mon Chere)

Arogant Lounge S.R.L. (Restaurant Arogant)

Printre neregulile găsite de comisarii CRPCR Bucureşti-Ilfov au fost: utilizarea la preparare a unor produse cu data durabilităţii minimală depăşită; folosirea unor materii prime şi produse finite congelate şi refrigerate fără elemente de identificare sau ambalate cu dublă etichetare; ingredientele alergene menţionate în lista meniu nu sunt evidenţiate distinct la fiecare preparat individual, în unele cazuri, chiar lipsa menţionării lor; unele ingrediente din listele meniu sunt înlocuite, în preparate, în realitate, cu produse de o calitatea inferioară; folosirea unor agregate frigorifice neigienizate, cu rugină, chedere rupte, cu ventilatoare cu acumulări de praf; folosirea unor agregate de bucătărie  (hotă/plită etc.) cu grăsime arsă; folosirea bureţilor de sârmă şi a ustensilor de bucătărie depreciate, rupte. De asemenea, echipele de control au mai constatat schimbarea stării termice a produselor si preparatelor, care sunt depozitate la temperaturi de -18 grade C, deşi conform menţiunilor de pe etichetă condiţiile de păstrare sunt prevăzute la 0-4 grade C sau depozitarea unor preparate calde în agregate frigorifice; existenţa peretilor cu plăci de faianţă crăpate sau lipsă a tavanului neigienizat, cu praf, pânze de păianjen, pete de fum, iar la nivelul tubulaturii, cu praf şi grăsime, a pavimentului cu acumulare de impurităţi; expunerea spre vânzare către consumatorul final a unor preparate care nu au menţionat faptul ca provin din produs congelat; colectarea reziduală realizată în recipiente de plastic fără capac.

 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE