2020-11-29 09:47

Raed Arafat: Câțiva români evacuați de pe nava de croazieră Diamond Princess ajung vineri noapte în țară

 |  12:00
Raed Arafat: Câțiva români evacuați de pe nava de croazieră Diamond Princess ajung vineri noapte în țară

Câțiva români evacuați de pe nava de croazieră Diamond Princess vor ajunge vineri noapte în țară, a declarat Raed Arafat. Inițial la bordul vasului au fost 17 români, dintre care doi sunt infectați cu noul coronavirus.

Românii care vor debarca fac parte dintr-un grup de aproape 500 de oameni care nu au simptome.

„Românii evacuaţi de pe vas vor ajunge la noapte în România”, a declarat, vineri, Raed Arafat, secretar de stat în MAI, pentru Mediafax

Ministerul român al Afacerilor Externe a anunţat că şase români aflaţi la bordul navei au cerut să fie evacuaţi din Japonia. Românii, la fel ca ceilalţi cetăţeni ai Uniunii Europene, vor fi evacuaţi de două avioane ale Italiei, trimise special la Yokohama. Costurile repatrierilor sunt cofinanţate de Uniunea Europeană prin Mecanismul de Protecţie Civilă.

La bordul navei Diamond Princess au fost iniţial 17 români, 15 membri ai echipajului şi doi turişti. Doi dintre românii care lucrau la bord au fost infectaţi între timp şi sunt spitalizaţi în Japonia.

Un purtător de cuvânt al companiei care deţine vasul a furnizat lista cu ţările din care provin oamenii care debarcă astăzi:

Japonia: 195 de oameni

Hong Kong: 84

Cambodgia: 47

Australia: 40

Marea Britanie: 21

Rusia: 10

Filipine: 6

România, Moldova, Argentina, Israel, Noua Zeelandă, Coreea de Sud, Singapore, Irlanda, Statele Unite, , China, Kazakhstan, Germania, Italia şi Portugalia au câte cinci cetăţeni sau mai puţini care vor debarca vineri, potrivit CNN.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-02-21Parerea ta...

VA FI GREU DE OPRIT?
22 Feb 2020

O femeie chineză, în vârstă de 20 de ani, din Wuhan, a călătorit sute de kilometri într-un alt oraș în care a infectat cinci rude, fără să prezinte semne de infecție, au spus oamenii de știință chinezi, oferind noi dovezi că noul coronavirus poate fi răspândit asimptomatic. Mai nou descoperim ca Dl. Arafat a devenit propagandist PSD.
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE