2024-04-19 08:34

PROTEST M.A.I. la Guvern. Peste 2.500 de oameni s-au strâns în Piaţa Victoriei: "Suntem pe marginea prăpastiei"

 |  12:15
PROTEST M.A.I. la Guvern. Peste 2.500 de oameni s-au strâns în Piaţa Victoriei: "Suntem pe marginea prăpastiei"

Protestele cuprind şi România. Angajații din Poliție, Penitenciare și militarii rezerviști ies în stradă și se adună, în fața Guvernului. Sindicaliştii vor picheta apoi sediile mai multor ministere.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne ies astăzi în stradă, nemulțumiți de salariile încasate. Polițiștii din toată țara au început deja să picheteze sediile instituțiilor publice, în semn de protest, potrivit Antena 3.

Sindicaliștii din Poliție, Penitenciare și Armată organizează astăzi în Capitală o acțiune de protest prin care solicită deblocarea salariilor, dar și eliminarea discriminărilor în ceea ce privește pensiile militare de stat.

Potrivit unui comunicat, sindicaliștii acuză Guvernul că fură din buzunarele polițiștilor, militarilor și polițiștilor de penitenciare și consideră că în pușcării sunt închiși români care au furat mai puțin decât fură lunar politicienii din buzunarele angajaților din sectorul de Apărare, Ordine publică și Securitate națională.

Protestul are loc în intervalul orar 10:00-16:00.

Din Piața Victoriei, sindicaliștii vor pleca în marş spre Ministerele Muncii, Afacerilor Interne, Justiției și Finanțelor, apoi retur la Guvern.

Sindicaliştii mai spun că din cauza salariilor mici, tot mai puțini tineri sunt atrași de școlile de poliție, ajungându-se ca la admitere să fie mai puțin de un om pe loc, în timp ce în anii trecuți concurența era și de 10-15 pe un loc.

Peste 2.500 de oameni s-au strâns în Piaţa Victoriei: "Suntem pe marginea prăpastiei"

Update 11:00 În faţa guvernului s-au strâns peste 2500 de protestatari, reprezentanţi ai poliţiei, dar şi ai lucrătorilor din penitenciare şi armată. 

"Suntem cumva pe marginea prăpastiei acum. Guvernanții nu înțeleg lucrul ăsta. Avem revendicări foarte clare pe ce înseamnă neaplicarea legii salarizării, la fel ca și alți bugetari. Vedem aceste discuții cu pensiile militare, care de fapt sunt pensii militare, nu sunt pensii speciale - și toate astea creează inechități în sistem. Toate acestea creează plecări și demisii din sistem. De asemenea, salarizarea nefiind corectă, avem foarte multe demisii", spune unul din liderii sindicali prezenţi la protest.

Sindicalistul a mai explicat că un poliţist debutant intră pe o leafă de 2.200 lei din care cel puţin 380 lei trebuie să plătească chirie, deoarece majoritatea repartiţiilor din sistem (95%) nu sunt făcute în localitatea de domiciliu. 

"Este prea puțin și ne mirăm de ce nu avem atractivitate, de ce ne pleacă oamenii, sunt pensionările astea care duc oamenii afară din sistem efectiv și se slăbește calitatea actului polițienesc", a mai declarat sindicalistul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-24



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE