2024-04-19 04:47

PROTEST la Ministerul Educației: Părinții sunt NEMULȚUMIȚI de scenariile propuse pentru noul an școlar

 |  13:53
PROTEST la Ministerul Educației: Părinții sunt NEMULȚUMIȚI de scenariile propuse pentru noul an școlar

Părinții protestează în fața Ministerului Educației pentru a apăra drepturile copiilor de a învăța în școală, spun ei, și nu online.

Părinții sunt nemulțumiți pentru că elevii sunt obligați să poarte mască de protecție în timpul orelor. De asmenea, aceștia nu vor ca centrele de vaccinare mobile să existe în școli.

„Am venit pentru a semna acest memoriu pe care îl vom depune diseară, cei care nu pot veni fizic pot descărca acest memoriu, completa cu datele personale și trimite pe e-mail către instituția de peste drum. Nu considerăm că după trei valuri, în care s-au luat tot felul de măsuri haotice, trebuie să continuăm să facem același lucru.

Noi dorim o școală normală. Școală normală înseamnă că nu pui o mască pe față copilului în contextul în care există studii care atestă că de la două ore în sus într-o încăpere închisă nu mai contează masca respectivă, se transmite virusul și la 20 de metri. Vaccinul este ca risc peste beneficii, deoarece apar acele pericardite la băieții prepuberi. Toate lucrurile astea pe care ei ni le propun nu sunt în interesul și în beneficiul superior al copilului.”, a declarat unul dintre protestatari pentru Antena 3.

Reacţia elevilor la scenariile noului an şcolar: "Lipsa de direcție va debusola crunt părinţii şi profesorii"

Toţi elevii vor începe noul an şcolar cu prezenţă fizică, a anunţat Ministrul Educaţiei. Iar masca de protecţie medicinală va fi obligatorie la interior. Cu doar două săptămâni înainte de începerea noului an şcolar sunt însă multe necunoscute.

Scenariile şi regulile sanitare nu au fost stabilite încă, iar ghidurile metodologice nu au fost publicate. Autorităţile stabilesc în aceste zile ultimele detalii. În acest context, elevii trag un semnal de alarmă şi spun că multe şcoli nu vor fi pregătite la timp pentru deschidere.

Festivitățile din prima zi de școală se vor organiza în acest an cu respectarea măsurilor de protecție. Acestea pot avea o durată de cel mult o ora și jumătate, iar masca de protecție va fi obligatorie și în exterior. Chiar dacă voci din ministerul Educației susțin ca nu înțeleg obligativitatea purtării măștilor medicinale și interzicerea celor textile, Sorin Cîmpeanu a dat asigurări că acestea vor fi furnizate de Ministerul Sănătății și de autoritățile locale.

Elevii atrag atenția, din nou, asupra incertitudinii care încă există în privința noilor condiții de începere a școlii. Aceștia își doreau ca autoritățile să anunţe masurile cu cel puţin o luna înainte, astfel încât școlile să se poată pregăti pentru deschidere.

„Aceasta libertate şi lipsa de direcție, perspectiva a școlilor va debusola crunt atât elevii cat şi părintii şi mai cu seamă domnii profesori când vine vorba de integritatea actului de predare şi evaluare. În ceea ce privește scenariile ne dorim libertate pentru unităţile de învăţământ atunci când vine vorba de decizii", a spus Cătălina Ifrim, secretar executiv Consiliul Naţional al Elevilor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-08-31



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE