2021-01-24 19:36

Promisiunile lui Nicușor Dan pentru bucureșteni. Ce se va întâmpla cu căldura și apa caldă

 |  18:00
Promisiunile lui Nicușor Dan pentru bucureșteni. Ce se va întâmpla cu căldura și apa caldă

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat miercuri că în ultimele zile a existat o “situaţie mai grea” a sistemului de termoficare, din cauza scăderii bruşte a temperaturii, scrie Agerpres.

″În particular, în aceste ultime zile, am avut o situaţie mai grea decât o să fie în această iarnă, pentru că a fost o diferenţă mare de temperatură în jos, iar pentru că reţeaua este aşa cum este, nu se poate opera cu schimbări mari de presiune, pentru că ar plesni mult mai mult decât plesneşte în mod curent. Ritmul în care a fost crescută presiunea a fost mai mic şi mulţi bucureşteni au avut de suferit. Nu este ceva ce se va întâmpla. O să avem avarii în iarna asta, dar nu în felul în care le-am avut în ultimele trei zile”, a afirmat primarul general în debutul şedinţei de Consiliu General al Capitalei.

El a menţionat că la nivelul Primăriei a fost înfiinţat un callcenter, pentru a furniza cetăţenilor informaţii despre problemele din reţeaua de termoficare. Nicuşor Dan a reamintit că a fost semnat un contract de finanţare de 300 de milioane de euro pentru modernizarea unei porţiuni din reţeaua principală de distribuţie şi că există promisiunea semnării unui alt contract, de 200 de milioane de euro, în baza PNRR.

″În ce priveşte situaţia financiară, lucrul cel mai important este că în urma a multiple discuţii pe care le-am avut cu Ministerul de Finanţe, cu ministrul Economiei, cu ELCEN, cu creditorii, cu prim-ministrul, am reuşit să compensăm o parte din datoria de aproximativ 400 de milioane de lei pe care Termoenergetica şi RADET o au către ELCEN. ELCEN, mai departe, a utilizat un alt mecanism de compensare şi, în felul acesta, la începutul anului viitor, ELCEN nu va mai fi în insolvenţă, Termoenergetica nu va mai fi în risc de a intra în insolvenţă şi atât ELCEN, cât şi Municipalitatea, prin Termoenergetica, vor putea aplica pentru finanţare pe bani europeni”, a explicat el.

Totodată, a reamintit că priorităţile sale sunt reprezentate de: sănătate, termoficare şi situaţia financiară a Primăriei. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-12-02

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Recomandările Comisiei Europene pentru perioada Sărbătorilor. La ce trebuie să RENUNȚĂM

Prima FOTOGRAFIE cu strănepoata Regelui Mihai

ATAC cu cuțitul într-un supermarket din Haga

Când începe vaccinarea anti-covid în Rusia? Putin: “Să trecem la treabă”

Și accidentat, și cu COVID. Un titular al Barcelonei a intrat în izolare

Nicușor Dan, decizie politică SURPRINZĂTOARE înainte de alegerile parlamentare
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE