2020-12-01 13:46

Proiectul POLIŢIA ANIMALELOR revine în actualitate

 |  21:24
Proiectul POLIŢIA ANIMALELOR revine în actualitate

La nivelul MAI se discută din nou despre înființarea departamentului Poliția Animalelor, lucru confirmat chiar de către ministrul Marcel Vela.

Demarate în decembrie anul trecut, dezbaterile asupra proiectului de reformă a MAI, au fost suspendate din cauza pandemiei de coronavirus. Ele vor fi reluate la sfârșitul lunii iunie sau în luna iulie.

În cadrul acestei reforme, ar putea fi înființat, în cadrul Poliției pentru ordinea publică, și un departament pentru Poliția Animalelor. „Acest proiect de reformă are o formă largă, putem înființa și un departament al poliției animalelor”, a spus ministrul la Digi 24.

Întrebat dacă din acest departament vor face parte polițiști sau și alți specialiști, de pildă veterinari, Marcel Vela a spus că propunerile vor fi analizate împreună cu ONG-urile din domeniul protecției animalelor, dar așa cum la Jandarmerie există medici veterinari pentru situațiile în care trebuie să se intervină în cazuri implicând animale, și în cadrul poliției de ordine publică ar putea exista polițiști cu specializare în zona veterinară, conform HotNews.ro.

Foto: balkaneu.com


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-06-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE