2024-04-20 11:00

PROIECT. Cine va ridica mașinile parcate neregulamentar din București

 |  14:15
PROIECT. Cine va ridica mașinile parcate neregulamentar din București

Compania Municipală Parking va putea ridica autovehiculele staţionate neregulamentar, conform unui proiect care va fi supus votului în şedinţa de joi a Consiliului General al Capitalei.

Proiectul a fost iniţiat de către viceprimarul Stelian Bujduveanu, iar conform referatului de aprobare este necesară eficientizarea activităţii de ridicare a vehiculelor staţionate neregulamentar, pentru a se putea interveni mai ales în cazurile în care este stânjenită circulaţia mijloacelor de transport public sau alternative sau când sunt îngreunate operaţiunile de salubrizare sau deszăpezire. În acest sens, se propune extinderea competenţei de dispunere a măsurii tehnico-administrative de ridicare a autovehiculelor staţionate neregulamentar pentru operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparţinând domeniului public şi privat al Municipiului Bucureşti.

În luna martie a acestui an, consilierii generali ai Capitalei au hotărât că vehiculele staţionate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice care fac parte din reţeaua principală de străzi a municipiului Bucureşti vor putea fi ridicate şi de către împuterniciţii primarilor de sector.

Conform proiectului care va fi supus joi votului, activităţile de ridicare sunt efectuate de persoane cu activitate specifică din cadrul administratorului drumului public ori din cadrul Municipiului Bucureşti sau al sectoarelor 1 - 6 sau al operatorilor delegaţi ai acestora, precum şi de operatorul serviciului public de administrare a parcajelor aparţinând domeniului public sau privat al Municipiului Bucureşti.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-12-18



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE