2020-11-24 17:30

PROGNOZA METEO pentru luna septembrie. Cum va fi vremea în această toamnă

 |  12:49
PROGNOZA METEO pentru luna septembrie. Cum va fi vremea în această toamnă

În luna septembrie va fi mai cald decat ar fi normal in aceasta perioada, insa ploile nu vor lipsi. In prima săptămână din septembrie, cantităţile de apă vor fi chiar însemnate.

Între 31 august și 7 septembrie, valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade în toate regiunile, dar mai ales în jumătatea estică a țării. 

Va ploua mult în jumătatea vestică a țării, dar mai ales în vest, centru și nord-vest, iar în rest cantitățile de precipitații vor fi în general deficitare.

Între 7 și 14 septembrie, temperaturile medii ale aerului vor fi mai ridicate decât cele normale pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai pronunțată în regiunile sud-estice.

"Cantitățile de precipitații vor fi deficitare în cea mai mare parte a țării, excepție făcând vestul și nord-vestul teritoriului, unde vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval", conform meteorologilor.

În intervalul 14-21 septembrie, temperatura aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă în toate regiunile, dar mai ales în cele sudestice. 

Regimul pluviometric va fi în general apropiat de cel normal pentru această săptămână, posibil ușor excedentar, local, în regiunile sudice, centrale și nord-vestice.

În săptamana 21-28 septembrie, mediile valorilor termice se vor situa în general în jurul celor specifice pentru acest interval, posibil ușor mai ridicate în regiunile extracarpatice.

"Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări", conform sursei menționate.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE