2020-12-05 10:11

Probleme pentru Monica Anisie: Elevii anunță că vor cere amânarea începerii școlilor

 |  17:00
Probleme pentru Monica Anisie: Elevii anunță că vor cere amânarea începerii școlilor

Elevii consideră inadmisibilă începerea școlii fără să primească măști. „Anul școlar va începe cu ”dacă” și cu ”parcă”, spune președintele Consiliului Național al Elevilor. Acesta adaugă că elevii iau în calcul să ceară amânarea începerii anul școlar, dacă primesc doar „presupuneri”.

Consiliul Național al Elevilor își exprimă dezacordul cu privire la declarațiile evazive și incerte venite din partea autorităților, care, cu doar câteva zile înainte de începerea anului școlar, nu comunică nicio măsură clară și concretă privind reîntoarcerea la cursuri.

Conform unui comunicat transmis de elevi, miercuri, președintele Klaus Iohannis afirma: „Bănuiesc că pur și simplu nu există fonduri suficiente pentru așa ceva. (...) Profesorii vor merge cu masca pe care și-o vor procura ei și elevii la fel”.

Totodată, zilele trecute, Marian Murguleţ, secretar de stat responsabil cu Tehnologia Informaţiei în cadrul Secretariatului General al Guvernului, a declarat că „cele 250.000 de tablete necesare trecerii la sistemul online de educaţie nu vor ajunge în şcoli până la data de 10 septembrie, aşa cum şi-a propus Guvernul, întrucât procedura de licitaţie nu a fost gestionată eficient”.

Consiliul Național al Elevilor atrage atenția că Guvernul a adoptat o Ordonanță de urgență prin care sunt alocate 175 de milioane de euro pentru achiziții de materiale pentru a garanta începerea noului an școlar în siguranță.

Acest OUG are, însă, aplicabilitate începând cu anul 2021, atunci când se vor finaliza depunerea cererilor de rambursare și decontarea propriu-zisă a cheltuielilor către autoritățile publice locale, conform unei adrese transmise către autoritățile locale de către Guvern.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-08-29Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE