2024-04-16 19:45

Primele imagini cu BARAJUL FISURAT de la Tăul Mare

 |  16:07
Primele imagini cu BARAJUL FISURAT de la Tăul Mare

O desfăşurare impresionantă de forţe are loc, în aceste momente, la lacul de acumulare de la barajul Tăul Mare din judeţul Alba, acolo unde au fost desoperite fisuri.

Sute de oameni au fost evacuaţi din Roşia Montană, dar şi alte sate care ar putea fi în pericol din cauza barajului fisurat.

La faţa locului, zeci de pompieri intervin cu motopompe de mari dimensiuni pentru a scoate apa din lacul de acumulare şi astfel să reducă pericolul unei viituri.

"Din cei 268 de localnici, un numnăr de 70 s-au autoevacuat la rude în apropiere, iar 14 au solicitat evacuarea cu mijloace și în cadrul unor locații puse la dispoziție de administrația locală. Restul au refuzat evacuarea și au semnat formulare că refuză evacuarea în această situație de urgență", a declarat Radu Botezan, purtătorul de cuvânt al ISU Alba, potrivit Mediafax.

Potrivit ISU Alba, autoritățile au fost sesizate în noaptea de sâmbătă spre duminică, prin apel la 112, de primarul comunei Roșia Montană cu privire la o avarie la golirea de fund a Barajului Lacului Piscicol Tăul Mare.

A fost convocat Comitetul Local pentru Situații de Urgență al comunei Roșia Montană, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență al județului Alba și a fost activat Centrul Județean de Conducere si Coordonare a Intervenției.

Pentru protecția populației aflată în proximitatea barajului, a fost dispusă măsura evacuării preventive a localnicilor din avalul Lacului de acumulare Piscicola Taul Mare.

Relocarea va fi temporară în spațiile puse la dispoziție de autoritățile locale, iar transportul acestora se va realiza cu mijloace proprii sau ale autorităților locale și ale ISU Alba. La nevoie aceste mijloace vor fi suplimentate cu autoturisme ale operatorilor economici de transport din zonă. Spațiile identificate pentru cazarea localnicilor se află la internate școlare și săli de sport din orașul Abrud și orașul Cîmpeni având o capacitate de aproximativ 400 de persoane.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-10-02



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE