2021-12-06 20:11

Primarul Nicușor Dan vrea doar PARCĂRI cu plată. Cât ar putea costa

 |  21:15
Primarul Nicușor Dan vrea doar PARCĂRI cu plată. Cât ar putea costa

În București, șoferii nu vor mai putea să parcheze gratuit. Primarul general vrea să pună la punct o nouă strategie pentru parcările publice. Modificările îi vizează și pe cei aflați în trecere, prin oraș.

Dacă şoferii bucureşteni sunt taxaţi acum doar în parcările amenajate, surse din cadrul primăriei susţin că noua strategie prevede să fie taxaţi de fiecare dată când îşi lasa maşina într-o zonă centrală. Indiferent dacă parchează pe trotuar sau lângă bordură.

În Bucureşti, cea mai scumpă parcare administrată de primărie costa până la 10 lei oră. Noua strategie ar putea introduce preţul de 1.5 lei oră, doar că îl vor plăti toţi şoferii, nu doar cei care găsesc loc în parcările amenajate. Plata se va face prin sms sau aplicaţie.

Responsabilii din primărie vor fi dotaţi cu aparate cu GPS şi vor depista maşinile pentru care nu a fost plătită parcarea. Amenda ar putea fi trimisă în plic, dar cuantumul nu a fost stabilit deocamdată.

Şoferii care locuiesc în zonele centrale vor beneficia de un abonament.

Primarul general spune că sunt puţine parcări amenajate în Bucureşti, dar suficiente spaţii gratuite pe domeniul public.

Nicusor Dan, primarul Capitalei: „Şi atunci nu o să reuşim niciodată să stimulăm bucureşteanul să-şi lase maşina la o parcare periferică, dacă noi luăm bani, şi în acelaşi timp oferim locuri de parcare gratuite în mijlocul oraşului.”

Primarul dă exemplul parcării din zona Pantelimon. A costat 20 de milioane de euro, este aproape terminată, dar se teme că şoferii nu-şi vor lăsa maşinile acolo, când intră în Capitală, şi să-şi continue drumul cu mijloacele de transport în comun.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-07-29

In legatura cu acest articol...

Ciprian Ciucu A MAJORAT tariful pentru gunoi pentru bucureștenii din Sectorul 6

Florin Cîțu pune PRESIUNE pe miniștrii săi. Care e cererea ”imperativă” a premierului

Creștere record al prețului CAFELEI. Culturile din Brazilia, distruse de un val de frig

Cum puteți primi cartele de metrou GRATUITE
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE