2024-04-19 04:57

Primarul Nicușor Dan promite extinderea sistemului de semaforizare INTELIGENTĂ

 |  21:09
Primarul Nicușor Dan promite extinderea sistemului de semaforizare INTELIGENTĂ

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat marți încheierea perioadei de depunere a ofertelor pentru achiziția Studiului de Fezabilitate, privind extinderea Sistemului de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS), în valoare de 3,6 milioane de lei.

Potrivit edilului Capitalei, modernizarea și extinderea sistemului de semaforizare inteligentă din București va fi făcută în patru etape distincte.

Astfel, în prima etapă, vor fi modernizate și, după caz, reconfigurate, 85 de intersecții aferente unui număr de 5 radiale care asigură legătura dintre ieșirile importante din oraș cu zona centrală: Şoseaua Colentina, Şoseaua Alexandriei, Bd. Iuliu Maniu, Şoseaua Bucureşti – Târgovişte, Șoseaua Berceni.

Etapa a doua prevede creșterea capacității centrului de trafic actual, inclusiv prin dotarea lui tehnologică (servere, soft-uri), pentru un management al traficului mai eficient în intersecțiile deja integrate în sistemul centralizat, dar și extinderea acestuia la alte intersecții din București.

Iar etapele 3 și 4 presupun includerea în sistemul centralizat de trafic a tuturor intersecțiilor din Capitală, respectiv extinderea semaforizării inteligente la nivelul întregului oraș.

Valoarea estimată pentru achiziția studiului de fezabilitate este de aproximativ 3,6 milioane lei, fără TVA.

„În ceea ce privește sursa de finanțare, am depus, în parteneriat cu primăriile de sector, cerere de finanţare nerambursabilă prin Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) pentru elaborarea studiului de fezabilitate şi implementarea etapelor 1 şi 2 ale proiectului”, a conchis Nicușor Dan. 

Primarul general al Capitalei a afirmat într-un interviu acum circa trei luni că semaforizarea inteligentă în întreg oraşul se numără printre proiectele mari de infrastructură pe care şi le asumă până în anul 2024, în opinia sa, aceasta fiind cea mai bună soluţie pentru traficul din Capitală.

„Cea mai bună soluţie pe cost-beneficiu este semaforizarea inteligentă, am început-o, apoi trebuie să dezvolţi transportul public”, a spus Nicușor Dan.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-09-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE