2020-10-26 01:04

Prima BANDĂ UNICĂ pentru tramvaie şi autobuze a fost inaugurată în Bucureşti

 |  13:32
Prima BANDĂ UNICĂ pentru tramvaie şi autobuze a fost inaugurată în Bucureşti

Miercuri a fost inaugurată în Capitală a fost inaugurată, în premieră, banda unică pe care circulă atât tramvaiele, cât şi autobuzele, totul fiind posibil după modificarea Codului Rutier. Cele două mijloace de transport în comun au şi staţii comune, astfel că oamenii pot schimba tramvaiul cu autobuzul şi invers.

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a prezentat, miercuri, noul proiect chiar dintr-un autobuz care circula pe linia de tramvai, deocamdată pe inelul central al Capitalei. ”Asistăm, astăzi, la opremieră naţională, inaugurarea culoarului unic, banda unică, cum i se mai spune, pentru transportul în comun în capitala ţării şi anume, începând de azi dimineaţă, autobuzele pot să circule direct pe culoarul  unic realizat de linia de tramvai preexistent deja. Este un proiect de care lucrăm de doi ani de zile pentru că acest lucru nu a fost posibil până acum deoarece au fost necesare modificări pe care noi le-am propus la textul Codului  Rutier, iată, acum în vigoare. Practic, în acest moment, autobuzele pot circula fără niciun fel de problemă pe linia de tramvai. Ne dorim ca într-o perioadă foarte scurtă toată linia de tramvai să fie folosită şi pentru autobuze. Demarăm astăzi începutul acestui proiect, deci  prima fază, şi anume inelul central al municipiului Bucureşti în care autobuzele merg mai bine, mai comod, iar călătorii ajung mai repede la destinaţie cu 30%, au calculat colegii, pentru că de câteva zile se fac atât reparaţiile necesare, amenajările şi desigur foarte multe teste astfel încât să nu exist pericol de accidentare”, a declarat Firea.

Potrivit reprezentanţilor Societăţii de Transport Bucureşti, urmează o extindere şi pe alte tronsoane, mai exact pe şase linii, acolo unde trama stradală permite acest lucru. În prima etapă, autobuzele de pe trei linii intens circulate şi cu flux mare de călători vor putea circula pe liniile de tramvai. Este vorba despre autobuzele de pe liniile 135, 182 şi 330, care vor circula, pe anumite segmente, pe liniile de tramvai 1/10, 19 si 46, utilizând şi staţiile acestora.

Autobuzele liniei 135 vor circula pe calea de rulare a tramvaielor pe Şos. Mihai Bravu, între Calea Vitan şi Piaţa Iancului (cu excepţia pasajului Muncii, unde acestea vor circula prin pasaj), legand astfel cartierele Vitan-Dudesti, Baba Novac, Muncii, Vatra Luminoasa si Iancului. Autobuzele liniei 182 vor circula pe Bd. Iancu de Hunedoara şi Şos. Niculae Titulescu, pe calea de rulare a tramvaielor, între Calea Dorobanţi şi Banu Manta, pe sensul spre Gara de Nord, respectiv între Str. Maltopol şi Calea Dorobanţi, pe sensul spre “Institutul Oncologic”, legand astfel cartierele Dorobanti, Piata Victoriei, Banu Manta - Grivita. Autobuzele liniei 330 vor circula pe Şos. Mihai Bravu, pe calea de rulare a tramvaielor, între Bd. Camil Ressu şi staţia de tramvaie “Gheorghe Petraşcu”, de unde acestea revin pe carosabilul destinat traficului rutier general, legând astfel cartierele Dristor, Baba Novac şi Vatra Luminoasa.

Viitoare trasee

Trasee viitoare: În etapa a doua,  traseul autobuzului 330, pe linia de tramvai, se va prelungi şi va circula pe Şoseaua Mihai Bravu, şi pe tronsonul cuprins între Gheorghe Petraşcu şi Calea Dorobanţi. Tot în această etapă, autobuzele liniei R439 vor circula pe linia tramvaielor 1 şi 10, pe Şoseaua Olteniţei, pe tronsonul cuprins între Piaţa Sudului şi Romprim.

Ulterior, în etapa a treia, se are în vedere introducerea circulaţiei autobuzelor de pe liniile 101,143, 682 si R409 pe calea de rulare a tramvaiului 21 de pe Şoseaua Colentina, pe tronsonul cuprins între Bucur Obor şi Şoseaua Fundeni.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-07-01Parerea ta...

O PARERE
01 Iul 2020

O idee marca Firea, care nu va functiona. Practic se sustin autoturismele care merg cu doar soferul, cel mult inca un pasager in dreapta. Poluarea si aglomeratia din trafic vor fi la fel.
DIALOGUL UN SPECTACOL
01 Iul 2020

"Dialog ireal intre primarul Capitalei, Gabriela Firea, si seful STB, Alexandru Kansou, in timp ce se aflau intr-un autobuz al societatii de transport in comun. Neobisnuita sa mearga cu autobuzul, Firea s-a speriat ca ar putea sa cada."
CONSTANTIN
01 Iul 2020

Firea face inagurarea la ceva banl ,cu atatea surle si trambite incat te face sa crezi ca este o alta minune a lumii!! Ce nu face doamna sarma pentru voturile bucurestenilor??Probolema este cat de utila si eficienta este ""inovatia"""!!!Poluarea scade,traficul se fluidizeaza,se circula mai repede,,mai in siguranta?? In Bucuresti locuiesc in blocurile comuniste doar saracii.Aceeasi cetateni folosesc si mijloacele de transport in comun destinate tot saracilor.Acesti saraci sant multi ,naivi dar au voturile in buzunar.Bogastii locuiesc in vile circula doar cu limuzine de lux ,cu aer conditionat ,feriti de soarele arzator.Ce nu au bogati??Voturi suficiente pentru a se auta aproba pe functii banoase!! Bucuresteni mai ""dorm""??Saracii astia cui ii vor vinde voturile??Asta este marea intrebare??
UN CETATEAN
01 Iul 2020

Inovatia nu este utila pentru ca pe liniile de tramvai circula Salvarea, Smurd si Politia. Daca autobuzele foarte grele merg pe sinele de tramvai, cele de urgenta pe unde mai circula,?!! Logica de doi lei a primaritei, habar nu are de cum se conduce un mare oras, si are consilieri la fel de inteligenti !
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE