2024-07-21 19:58

PRETEXTE absurde pentru a apela numărul 112. Pentru ce au cerut românii ajutor

 |  22:14
PRETEXTE absurde pentru a apela numărul 112. Pentru ce au cerut românii ajutor

Anul trecut au fost înregistrate peste zece milioane de apeluri la 112. Din păcate, aproape jumătate din aceste telefoane nu au aveau legătură cu serviciul de urgență.

Dintr-un total de aproape zece milioane de apeluri în 2022, pe primul loc au fost problemele medicale. Oamenii au invocat dureri de cap, de spate, ori s-au plâns că au febră. Urmează cei care au solicitat intervenția poliției pentru tulburarea liniștii publice sau ca să aplaneze diverse conflicte. Deloc surprinzător pe locul trei, au fost problemele respiratorii severe, care au fost semnalate de cele mai multe ori în perioada virozelor sau post-Covid.

Totuși, mulți au sunat la numărul unic de urgență, deși nu aveau nevoie de medici, polițiști sau pompieri.

Oamenii au sunat să reclame diverse probleme absurde: de la posibila prezență a unor fantome, invadarea extratereștrilor sau situații în care oamenii cereau ca cineva își recuperze telefonul sau că dispare zahărul de pe rafturi.

Iar un român a cerut să fie dus acasă pentru că a rămas fără bani de taxi.

Este bine de știu că cei care sună fără un motiv întemeiat, riscă amenzi de patru mii de lei.

Totuși, dacă în anii 2000 apelurile de acest fel reprezentau mai bine de 90% din total, în prezent, procentul este de 40%, ceea ce arată că oamenii sunt tot mai responsabili.

Sursa: Protv


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-01-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE