2020-10-22 03:58

Premierul Orban, o nouă decizie privind CREȘTEREA alocațiilor. Ce speranțe dă părinților

 |  16:50
Premierul Orban, o nouă decizie privind CREȘTEREA alocațiilor. Ce speranțe dă părinților

Confruntat cu obligația de a crește pensiilor și de a dubla alocațiilor, premierul Ludovic Orban nu dă înapoi. Șeful Guvernului sugerează că Executivul nu va dubla alocațiile copiilor și spune că soluții de atac ale deciziei CCR mai există „cu siguranță”.

Cu siguranță (mai sunt căi de atac - n.r.). Am mai trăit acest episod. PNL va dubla alocațiile, dar așa cum am hotărât, în cinci trepte. Deocadată e numai un anunț. Așteptăm motivarea, în funcție de care vom decide ce avem de făcut. Din punctul nostru de vedere, creșterea alocațiilor e o prioritate pentru PNL, dar ea trebuie făcută ținând cont de realitatea economică, astfel încât să nu fie o creștere mincinoasă”, spune Ludovic Orban, conform Jurnalul.

El mai afirmă că dublarea alocațiilor presupune un efort bugetar de aproximativ 7 miliarde de lei pe an, ceea ce înseamnă o creștere a deficitului semnificativă, de 0,6%.

Curtea Constituțională a României a respins, joi, sesizarea Guvernului și decis că alocațiile trebuie dublate și nu crescute etapizat.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE