2024-04-19 20:13

Premierul Orban a RĂBUFNIT în ședința de Guvern: ”Ce e mare filosofie?”

 |  22:41
Premierul Orban a RĂBUFNIT în ședința de Guvern: ”Ce e mare filosofie?”

Premierul Ludovic Orban a cerut în ședința de Guvern introducerea mai multor spitale în circuitul COVID, pentru a crește capacitatea de terapie intensivă, în condițiile în care numărul pacienților în stare gravă este în creștere. De asemenea, el a cerut punerea în folosință a paturilor care există deja, dar nu sunt folosite. „Trebuie introdus oxigen. Ce mare filosofie?”, a spus el, într-o discuție cu ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, și cu șeful DSU, Raed Arafat.

„Părerea mea este că trebuie să fim pregăţiţi să mai introducem spitale în structura de spitale COVID sau spitale suport COVID, pentru a creşte capacitatea de tratare în secţiile de terapie intensivă”, a spus Orban, conform Digi24.

El a dat exemplul spitalului Witting, unde doar șase paturi ATI sunt funcționale, și al centrului din Pipera, unde din 500 de paturi funcționează doar 100.

„Sunt aproape 400 care sunt cu capacitate de cazare în condiții bune, dar nu au oxigen, și această capacitate trebuie crescută prin introducerea de oxigen”, a spus Arafat.

„Trebuie introdus oxigen. Ce e așa mare filosofie?”, a răspuns Orban.

„Pe măsură ce cresc cazurile noi trebuie să ne adaptăm să creştem capacitatea la ATI. Am discutat la Victor Babeş, unde există cu adevărat capacitatea de a pune în funcţiune noi paturi. O tot plimbă că nu au aviz. Aici DSP trebuie cu celeritate să avizeze capacitatea de asistare. Şi paturile să fie operaţionalizate într-un timp foarte scurt, 48 de ore, maxim 72 de ore”, a adăugat el.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-10-28

In legatura cu acest articol...

SUPRIZĂ în politică: Traian Băsescu, propus premier în altă țară

MĂSURI dure în Franța. Macron anunță CARANTINAREA țării

Cum vrea premierul Ludovic Orban să OPREASCĂ cazurile de COVID

Președintele Iohannis ia APĂRAREA Guvernului PNL: ”Tot ce s-a putut face, s-a făcut!”

Klaus Iohannis face anunțul serii: Ce urmează în perioada Sărbătorilor de iarnă




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE