2024-04-20 12:54

Premierul Florin Cîțu anunță primele DEMITERI după incendiul de la Spitalul din Constanța

 |  16:33
Premierul Florin Cîțu anunță primele DEMITERI după incendiul de la Spitalul din Constanța

Prim-ministrul Florin Cîţu a solicitat vineri demiterea managerului Spitalului de Boli Infecţioase Constanţa, Stela Halichidis, aceeași decizie luând-o în cazul preşedintelui Autorităţii Naţionale de Management al Calităţii în Sănătate (ANMCS).

“Vreau să transmit condoleanţe famililor îndoliate după tragedia din Constanţa. Am ţinut în permanenţă legătura cu Ministerul Afacerilor Interne, Ministerul Sănătăţii, autorităţile locale, pentru a mă asigura că pacienţii sunt transferaţi. Este de neacceptat să se întâmple astfel de lucru, astfel de tragedii în spitalele din România şi este o realitate pe care, începând din acest an încercăm să o rezolvăm, după 30 de ani de zile în care nu s-a făcut nimic. Am luat două decizii. În primul rând, l-am sunat pe domnul primar al Constanţei, Virgil Chiţac, şi am cerut să o demită din funcţie pe doamna manager al Spitalului de Boli Infecţioase. În acelaşi timp, am semnat ordinul prin care l-am demis pe preşedintele ANMCS, care de când a intrat în funcţie nu a mers în spitale și nu a mai făcut nicio evaluare şi era în atribuţiile domniei sale să facă evaluări şi în ce priveşte acreditările spitalelor din România”, a afirmat premierul, la Palatul Victoria.

Autoritatea Națională pentru Managementul Calității în Sănătate este instituția care acreditează spitalele din România în vederea funcționării. Președintele ANMCS este Vlad Teodor Berbecar, medic și membru fondator al Asociaţiei Caravana cu Medici. Acesta fusese numit în funcția de președinte al ANMCS în mai 2021, pentru un mandat de 5 ani.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-10-01

GALERIE MEDIA


In legatura cu acest articol...

Raed Arafat nu-și reproșează nimic după INCENDIUL de la Constanța în care au murit șapte pacienți: “Nu sunt Superman ca să rezolv toate problemele”

Spitalul de boli infecțioase din Constanța nu a cerut autorizaţie de securitate la incendiu, deşi avea această obligaţie

Lucian Bode: Numărul real al morților este 7 la spitalul din Constanța

Incendiu puternic la Secția ATI a Spitalului de Boli Infecțioase din Constanța: 9 pacienți au decedat




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE