2024-04-26 00:30

Premierul face apel la populație să se vaccineze în continuare, pentru a evita valul patru al pandemiei de COVID

 |  15:14
Premierul face apel la populație să se vaccineze în continuare, pentru a evita valul patru al pandemiei de COVID

Premierul Florin Cîţu face apel la populație să se vaccineze în continuare, pentru a evita un posibil val patru al pandemiei de COVID. El a adus în atenţie riscul răspândirii rapide a variantei Delta, varianta indiană a virusului SARS-CoV-2.

"Populaţia eligibilă, dacă se vaccinează, nu ar trebui să mai vorbim de valul patru şi ştiu că se discută foarte mult în spaţiul public în acest moment despre valul patru. Repet: nu avem niciun motiv să avem un val patru în România puternic. S-ar putea să avem un val patru, pentru că gripa vine în fiecare an, aşa s-ar putea să avem şi aici, dar nu ar trebui să avem un val patru semnificativ, cu efecte semnificative, pentru că avem vaccin în România şi dacă ne vaccinăm, nu avem acest val patru", a afirmat Florin Cîţu la Palatul Victoria, în cadrul unei şedinţe pe tema beneficiilor vaccinării copiilor.

"Deci, ăsta este un risc pe care-l ştim cu toţii, este deocamdată cea mai agresivă şi cele mai vulnerabile sunt persoanele nevaccinate, acolo este vulnerabilitatea, şi, bineînţeles, comunităţile unde rata de vaccinare este mică. Deci, dacă ne vaccinăm într-un număr cât mai mare, ar trebui să nu avem un val patru cu probleme, soluţia este simplă din punctul meu de vedere ", a mai declarat Cîţu.

Premierul a subliniat faptul că persoanele care aleg să se vaccineze fac acest demers pentru siguranţa lor şi a familiilor lor. "Dacă alegeţi să vă vaccinaţi acum (...), vă vaccinaţi pentru dumneavoastră şi pentru siguranţa familiei dumneavoastră. Am spus acest lucru de fiecare dată: nu facem această campanie de vaccinare.... nu este vorba nici despre mine, nici despre domnul Gheorghiţă, nici despre domnul ministru Cîmpeanu sau alţi membri ai Guvernului, nici despre domnul secretar de stat Baciu, e vorba despre noi toţi, despre siguranţa familiei, despre o societate sănătoasă. Deci, facem acest lucru pentru noi toţi, pentru a reveni la normalitate. Ne vaccinăm pentru a proteja şi părinţii şi copiii, pe cei vulnerabili din familie ", a conchis Florin Cîţu.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-06-22

In legatura cu acest articol...

GCS: Doar 41 de cazuri noi de COVID și 4 decese în ultimele 24 de ore

OMS avertizează: Varianta Delta a COVID-19 este cea mai rapidă și puternică de până acum




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE