2022-01-23 01:27

Prefectul Capitalei NU a știut de ordinul care poate băga Bucureștiul în CARANTINĂ

 |  22:52
Prefectul Capitalei NU a știut de ordinul care poate băga Bucureștiul în CARANTINĂ

Alin Stoica a spus in aceasta seara că nu a știut despre noul ordin care schimbă criteriile de carantinare a localităților si care poate baga Bucurestiul in carantina. "Odinul a fost făcut de ministerul Sănătății pentru că are competențe pe zona asta tehnică. Am aflat din Monitorul Oficial."

"Acest ordin stabilește niște criterii după care se face o analiză tehnică. Analiză tehnică se face de către DSP sau INSP în funcție de criteriile acestea, după care ei fac o propunere către CNBSU sau CNSU, după care ordinul este dat de DSU. Este un parcurs sinuos care pleacă de la o propunere, propunerea tehnică medicală bazându-se pe acest ordin. Decizia este bazată pe factori mult mai complecși.

Alte criterii pot fi și de natură economică, demografică, economico-demografică. 

Acest ordin nu privește Capitala. Acest ordin privește modalitatea în care DSP sau INSP își face analiza proprie, iar cele două instituții au fost consultate."

Întrebat dacă Bucureștiul va intră în carantină de Paște, prefectul susține categoric că nu.

"Avem alte măsuri pe care le aplicăm în momentul de față, cu succes, pentru că vedem că rata de infectare scade. Și vom rămâne pe aceste măsuri.", a spus prefectul la  Antena 3.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE