2024-04-16 19:46

Polițiștii, PROTEST după înghețarea salariilor: din 11 ianuarie NU vor mai da amenzi

 |  23:29
Polițiștii, PROTEST după înghețarea salariilor: din 11 ianuarie NU vor mai da amenzi

Patru sindicate ale polițiștilor au anunțat că vor începe de luni protestele. Începând din 11 ianuarie, politistii nu vor mai aplica amenzi, ci doar sancțiunea avertismentului scris sau verbal prevăzută în ordonanța privind regimul contravențiilor.

La începutul săptămânii, reprezentanții federațiilor sindicale au fost contactați pentru a dezbate un calendar comun de proteste, ca răspuns la înghețarea salariilor, adoptată fără consultarea partenerilor de dialog social. 

În cele din urmă, au convenit asupra formelor de protest care să poată fi puse în aplicare de toți polițiștii și polițiștii de frontieră, care au fost extrase din sondajul realizat în rândul polițiștilor, se arată într-un comunicat al Europol.

"În situația în care nu vom fi consultați și nu va exista voință pentru a elimina această inechitate salarială reprezentată de înghețarea salariilor polițiștilor, vom fi obligați să punem în aplicare toate cele 3 etape ale formelor de protest stabilite." au anunțat sindicaliștii.

Începând din 11 ianuarie oamenii legi nu vor mai aplica amenzi, ci doar sancțiunea avertismentului scris sau verbal prevăzută în ordonanța privind regimul contravențiilor.

Din 18 ianuarie nu vor mai comunica deciziile de carantinare/izolare și nu vor mai verifica persoanele în cazul cărora se impun aceste măsuri. De asemenea, nu vor mai face ore suplimentare și nu vor mai asigura permanența de la domiciliu. 

Din 25 ianuarie, polițiștii spun că, dacă nu se vor revizui prevederile legale în ceea ce le privește drepturile, vor asigura doar urgențele.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-01-07



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE