2024-04-23 22:21

PLOI și vreme rece în Capitală în următoarele zile

 |  16:01
PLOI și vreme rece în Capitală în următoarele zile

Vremea se strică în București în următoarele orele, anunță meteorologii - vremea în Capitală va fi instabilă, cu ploi, furtuni și intensificări ale vântului. Prognoza este valabilă până sâmbătă dimineață.

ANM a anunțat că începând din partea a doua a zilei de joi vor fi perioade cu averse, descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului. În același timp, în intervale scurte de timp, se vor acumula cantități de apă de 4 - 10 l/mp și, izolat, de peste 15l/mp. 

Temperatura va scădea de asemenea, cea minimă ar putea ajunge la 14-15 grade Celsius. Maximele vor atinge în jur de 27 de grade. 

Vremea va rămâne instabilă în București și pe parcursul sfârșitului de săptămână. În intervalul 27 mai ora 8:00 - 28 mai ora 8:00, vremea își va continua răcirea și va rămâne instabilă. Cerul va avea înnorări şi temporar vor fi averse şi descărcări electrice. Vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar cea minimă va fi de 14 - 15 grade.

Prognoza de specialitate relevă faptul că, de vineri dimineaţa, la ora 8:00, şi până sâmbătă, la ora 10:00, regimul termic se va menţine instabil, cerul va avea înnorări şi, temporar şi se vor semnala averse - posibil moderate cantitativ - şi descărcări electrice. În plus, vântul va sufla slab şi moderat, cu unele intensificări în timpul ploilor, iar temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 20 de grade, în timp ce minima va fi de 14 - 15 grade.

ANM a actualizat, miercuri, informarea Cod galben de instabilitate atmosferică, în sensul restrângerii numărului de judeţe vizate la 12, dar a prelungit perioada de valabilitate până joi dimineaţa.

Astfel, potrivit meteorologilor, vremea va fi instabilă pe tot teritoriul țării, unele județe având avertizări. Judeţele avertizate sunt: Alba, Argeş, Braşov, Dâmboviţa, Gorj, Giurgiu, Hunedoara, Olt, Prahova, Sibiu, Teleorman şi Vâlcea. În acelaşi timp, o informare de vreme instabilă va fi valabilă până sâmbătă la ora 10:00, la nivelul întregii ţări.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-05-26

In legatura cu acest articol...

Atenționare de INUNDAȚII în Transilvania, Muntenia și Oltenia

ANM, Alertă Meteo: COD GALBEN de ploi puternice. Care sunt cele mai afectate județe

Studiu: Care sunt județele cu cel mai curat aer din România




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE