2021-08-01 09:51

PLAN IT GREEN. Joc gratuit în care copiii pot proiecta şi conduce o metropolă ecologică

 |  14:32
PLAN IT GREEN. Joc gratuit  în care copiii pot proiecta şi conduce o metropolă ecologică

V-ar plăcea să vă mutaţi într-un oraş mai ecologic, mai curat şi mai eficient din punct de vedere energetic? Cereţi părerea copiilor dumneavoastră. Probabil chiar acum construiesc un astfel de loc pe . National Geographic, GE şi Centrul American pentru Ştiinţă au lansat un joc on-line în care jucătorii pot proiecta şi conduce o metropolă ecologică. Jocul gratuit, "Plan It Green: The Big Switch" (Planifică ecologic: Marea tranziţie), transformă jucătorii în primari şi le acordă puncte pentru identificarea unor metode inteligente de generare a energiei mai curate, de reducere a impactului exercitat de oraş asupra mediului.

Jucătorii concurează cu alţi primari on-line pentru cel mai mare punctaj acordat oraşelor. „Elevii învaţă acasă şi la şcoală despre obiceiurile de reciclare şi importanţa lor pentru mediu, însă Plan It Green ajunge la un alt nivel”, a declarat Chris Mate, vicepreşedinte al diviziei Jocuri pentru National Geographic. „Printr-un joc inteligent, distractiv şi intuitiv, jucătorii îşi dau seama ce presupune crearea şi conducerea unei comunităţi. Construind cartiere mai eficiente din punct de vedere energetic, pot reduce impactul oraşului lor asupra mediului şi creează comunităţi mai fericite, mai puternice.”

Jocul dezvoltat de Wyse Games face parte dintr-o nouă iniţiativă naţională denumită „Conectează-te! Transformă viitorul”. National Geographic, GE şi Centrul pentru Ştiinţă au conceput programul "Conectează-te!"  pentru a determina copiii şi adolescenţii să se gândească la viitorul energiei şi să vorbească despre el. Steve Bolze, preşedinte şi CEO al diviziei GE Power & Water, a declarat că GE a intrat în echipă pentru „a crea o modalitate care să permită consumatorilor de energie, în special tinerilor, să înţeleagă mai bine sistemul energetic şi să afle ce pot face pentru a contribui la formarea unor comunităţi puternice şi prospere. Tinerii de azi vor fi inginerii, directorii de companii de utilităţi şi consumatorii de energie de mâine. Ne revine responsabilitatea de a-i ajuta să construiască cel mai bun viitor energetic pentru noi toţi.”

"Plant It Green" este un loc de joacă pentru testarea noilor idei privind alimentarea cu energie într-un mod mai ecologic şi durabil. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 639877-06-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE