2024-04-20 15:03

PISCINELE interioare vor rămâne închise. Care sunt motivele

 |  19:53
PISCINELE interioare vor rămâne închise. Care sunt motivele

Guvernul va menţine închise piscinele interioare, întrucât este dificil de păstrat distanţa fizică în astfel de spaţii, a declarat miercuri, pentru Agerpres, Răzvan Pârjol, secretar de stat pentru domeniul turismului în cadrul Ministerului Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.

„Hotelurile sunt deschise, restaurantele sunt deschise, rămâne problema piscinelor. Nu este oportună în acest moment deschiderea piscinelor interioare, întrucât este dificil să păstrezi distanţarea fizică, pentru a evita propagarea virusului. Acest lucru este valabil şi în cazul procedurilor balneare care implică bazinele cu apă. În schimb, în restaurante sunt spaţii bine delimitate”, a precizat oficialul ministerial.

Potrivit acestuia, pe măsură ce lucrurile vor evolua pozitiv, decizia Guvernului va putea fi modificată pe viitor, dar deocamdată nu este momentul.

Agerpres scrie că a solicitat poziţia oficială a Guvernului după ce, tot miercuri, patronatele din turismul balnear au cerut Guvernului redeschiderea centrelor de tratament balnear şi a piscinelor interioare.

Operatorii au arătat că aceste lucruri contribuie la creşterea imunităţii şi, implicit, la scăderea riscului ca oamenii să se îmbolnăvească de Covid şi de alte boli, au susţinut, reprezentanţii Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear din România (OPTBR), într-o conferinţă de presă.

Astfel, prin faptul că piscinele şi staţiunile balneare rămân închise, Guvernul face de fapt mult mai rău decât bine, în condiţiile în care majoritatea celor care fac astfel de tratamente sunt pensionari, iar lipsa acestor proceduri duce la deteriorarea stării lor de sănătate, susţin aceştia.

„Turismul balnear aduce în staţiunile balneare circa un milion de turişti. Circa 90 - 95% sunt cetăţeni români. Dintre aceştia, 40% sunt cei care vin prin Casa Naţională de Pensii, deci oameni vulnerabili. Aceşti oameni sunt foarte serioşi şi sunt foarte corecţi în ceea ce priveşte igiena şi purtatul măştii. Aceşti 40% sunt oameni de peste 65 de ani cărora pur şi simplu li se prelungeşte viaţa, trăiesc mai mult datorită tratamentelor balneare. Ceilalţi vin la tratamente unii pentru prevenţie, alţii vin în zonele de spa şi wellness pentru relaxare”, a spus Nicu Rădulescu, preşedintele OPTBR.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-09

In legatura cu acest articol...

Președintele Iohannis dă asigurări: ”Nu tăiem pensiile sau salariile. E o PROSTIE PSD-istă!”

FAZA FINALĂ. Rusia a început testarea în masă a VACCINULUI împotriva coronavirusului

Președintele Iohannis acuză PSD: ”Dau dovadă de populism și iresponsabilitate”

Vreme de vară la mijloc de septembrie. Prognoza METEO pentru WEEK-END

CURS VALUTAR: Euro atinge un nou maxim pentru acest an




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE