2020-10-22 18:20

Pielea prelevată la SJU Baia Mare, folosită pentru răniţii incendiului din Colectiv

 |  14:22
Pielea prelevată la SJU Baia Mare, folosită pentru răniţii incendiului din Colectiv

O prelevare de organe şi piele de la un bărbat aflat în moarte cerebrală a avut loc la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Baia Mare. Pielea va fi folosită în cazul răniţilor din incendiul de la clubul Colectiv.

Spitalul Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare a precizat, într-un comunicat de presă, că la unitatea medicală a avut loc, luni noapte, o prelevare de organe şi piele de la un bărbat în vârstă de 59 de ani, care a intrat în moarte cerebrală în urma unui accident vascular.

Sursa citată a mai precizat că aparţinătorii au fost de acord să fie prelevaţi de la bărbat cei doi rinichi, ficatul şi 2.500 de centimetri pătraţi de piele.

"Pielea astfel prelevată va fi folosită în cazul răniţilor din clubul Colectiv, tineri care au suferit arsuri pe suprafeţe mari din corp în urma tragicului incendiu şi care se luptă, acum, pentru supravieţuire", se arată în comunicatul citat.

"Prelevarea de organe şi piele a fost realizată de către medicii de la Spitalul Fundeni, coordonaţi de doctorul Radu Zamfir, alături de o echipă medicală din Cluj-Napoca, oraş spre care s-au îndreptat, de altfel, cei doi rinichi. Ficatul şi pielea au ajuns la Bucureşti", a mai precizat Spitalul Judeţean de Urgenţă "Dr. Constantin Opriş" din Baia Mare.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-11-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE