2020-10-25 22:17

Peste 30 de incendii de vegetaţie, înregistrate în trei zile în judeţul Suceava

 |  13:39
Peste 30 de incendii de vegetaţie, înregistrate în trei zile în judeţul Suceava

Peste 30 de incendii de vegetaţie uscată au fost înregistrate în ultimele trei zile, în judeţul Suceava. În urma acestor incidente, prefectul Constantin Harasim a cerut sancţionarea celor care igienizează terenurile arzând plantele uscate.

Prefectul de Suceava, Constantin Harasim, a discutat, marţi, în cadrul şedinţei operative cu structurile MAI, problema incendiilor de vegetaţie uscată.

Prefectura a precizat, într-un comunicat de presă, că în judeţ s-a constatat o creştere semnificativă a numărului de incendii la vegetaţie uscată, mirişti şi resturi vegetale, ca urmare a utilizării necorespunzătoare a focului deschis.

"În perioada 10 - 13 aprilie 2015 Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Bucovina” al judeţului Suceava a intervenit pentru localizarea şi lichidarea unui număr de 31 incendii de vegetaţie uscată în judeţ", precizează sursa citată.

În aceste condiţii, prefectul a cerut primarilor să ia măsuri pentru stoparea acestui fenomen.

"Un rol important în prevenirea incendiilor în profil teritorial îl au autorităţile administraţiei publice locale, care, prin toate pârghiile legale de care dispun, trebuie să conştientizeze şi să determine populaţia să se comporte şi să acţioneze în spirit civic”, a precizat Constantin Harasim.

Prefectul a mai spus că Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Suceava, Comisariatul Judeţean Suceava al Gărzii de Mediu, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Suceava şi Inspectoratul Judeţean de Poliţie Suceava vor lua măsuri pentru sancţionarea celor care nu respectă normele specifice de apărare împotriva incendiilor atunci când se utilizează focul deschis pentru igienizarea terenurilor.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2015-05-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE