2024-04-24 18:16

Personalități care AU MURIT la cutremurul din 1977

 |  10:06
Personalități care AU MURIT la cutremurul din 1977

Pe 4 martie se împlinesc 46 de ani de la cutremurul devastator care a zguduit România. Seismul a durat un minut, iar efectele au fost cumplite, fiind 11.000 de răniți la nivelul țării, iar mai bine de 1.500 de persoane au decedat

Printre persoanele care au murit în urma cutremurului din 1977, se numără și celebrități. Printre acestea îi amintim pe Toma Caragiu și Alexandru Bocăneț, doi dintre cei mai iubiți actori de la noi din țară.

Cei doi se întâlniseră în apartamentul actorului, după ce soția sa plecase la plimbare pe Valea Prahovei.

Toma Caragiu și Alexandru Bocăneț sărbătoreau finalizarea peliculei „Gloria nu cântă'. Îndrăgitul actor a fost găsit după șase zile și a fost înmormântat pe 11 martie în cimitirul Bellu. Toma Caragiu a murit la 52 de ani. Alexandru Bocăneț era regizor și era căsătorit cu creatoarea de modă Doina Levintza.

Doina Badea, una dintre cele mai apreciate cântărețe din România, a murit în urma cutremurului din 1977. Aceasta locuia în blocul vecin cu cel în care se afla Toma Caragiu. Din păcate, artista a fost prinsă sub dărâmături și a murit împreună cu soțul și cei doi copii ai lor. Doina Badea avea 37 de ani.

Anatol Emilian Baconsky se afla în vizită la familia istoricului Mihail Petroveanu când a avut loc cutremurul. Poetul, prozatorul și eseistul Anatol Emilian Baconsky a fost una dintre personalitățile care au pierit în urma seismului produs în 1977. Fiul lui este Teodor Baconschi, ministru al Afacerilor Externe între 2009 și 2012.

Filofteia Lăcătușu a fost una dintre cele mai îndrăgite interprete de muzică populară. Artista locuia în Cluj, dar venise la București pentru a înregistra un disc și era cazată la Hotelul Victoria. Din păcate, cântăreața a decedat în urma cutremurului din 1977, la vârsa de 29 de ani.

Poeta și prozatoarea Veronica Porumbacu se numără printre celebritățile care au murit în timpul cutremurului din 1977. Aceasta era căsătorită cu istoricul literar Mihail Petroveanu, iar cei doi locuiau într-un bloc localizat pe strada Colonadelor.

Veronica Porumbacu și Mihail Petroveanu au murit împreună cu prietenii lor, A.E. Braconsky și scriitorul Mihai Gafița. Cei doi erau în vizită și sărbătoreau ultima zi a săptămânii Paștelui Evreiesc. Trupul soției lui Mihai Gafița nu a fost găsit niciodată.

Eliza Petrăchescu, una dintre cele mai cunoscute și îndrăgite actrițe din România a murit în urma seismului de 7.2 grade pe scara Richter. Actrița locuia înt-un bloc de pe strada Brezoianu care s-a prăbușit. Eliza Petrăchescu avea 66 de ani. 

Prozatorul și romancierul Alexandru Ivasiuc s-a numărat și el printre victimele cutremurului din 1977. Acesta a fost închis vreme de cinci ani pentru convingerile sale anticomuniste. Alexandru Ivasiuc locuia în blocul Sala, care s-a prăbușit. Prozatorul avea 44 de ani.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-04



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE