2024-04-25 22:59

Pensionarii se pregătesc de PROTESTE după anunțul amânării creșterii pensiilor

 |  22:07
Pensionarii se pregătesc de PROTESTE după anunțul amânării creșterii pensiilor

Nemulțumiți de decizia Guvernului, de a renunța la creșterea pensiilor, așa cum era programat pentru anul 2021, pensionarii se organizează pentru a ieși în stradă.

Mai multe organizații care militează pentru drepturile pensionarilor au anunțat că vor folosi toate formele legale de protest pentru a determina executivul să-și reconsidere hotărârea. Federația Națională a Pensionarilor, Uniunea Generală a Pensionarilor și Federația „Unirea" sunt entitățile pregătite să iasă în stradă, pentru a protesta. 

„Declaraţiile oficiale că în bugetul ţării se prevăd fonduri pentru creşterea pensiilor se dovedesc a fi fost mincinoase. Iar argumentele prezentate de demnitarii cu cel mai înalt rang privind lipsa resurselor financiare, care ar permite majorarea pensiilor conform legislaţiei în vigoare sunt respinse de pensionari deoarece nu lipsa resurselor financiare, ci modul defectuos în care sunt gospodărite finanţele ţării şi mai ales lipsa voinţei politice a guvernanţilor, este cauza a ceea ce trăim astăzi", se menţionează în comunicatul Federaţiei Pensionarilor.

De asemenea, reprezentanții pensionarilor doresc să primească răspuns la o serie de întrebări, precum: „De ce nu este adusă la suprafaţă zona economiei subterane, care reprezintă o importantă resursă financiară?; De ce nu se aplică impozitarea progresivă a veniturilor, aşa cum se întâmplă în toate ţările membre ale UE?; De ce nu se aduc la Bugetul Asigurărilor Sociale toate sumele reprezentând contribuţiile plătite de angajaţi (în primele nouă luni ale anului trecut nu s-au încasat de ANAF 9 miliarde de lei din aceste contribuţii)?; De ce se acordă felurite facilităţi, care nu răsplătesc munca, unor categorii sociale (sporuri, gratuităţi de călătorii, sporuri pentru deţinătorii de titluri de "doctor")?; De ce nu se opreşte diminuarea fondului de pensii, Pilonul I, (care este constituit din contribuţiile angajaţilor, ceea ce conferă acestora un drept de proprietate asupra lor) cu multe procente în favoarea Pilonului II, avantajos doar pentru cei care administrează fondurile străine numite private?".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-09

In legatura cu acest articol...

Sindicate educație: Peste 10% din bugetul Planului Național de Redresare și Reziliență ar trebui să meargă în învățământ

Marcel Ciolacu propune ELIMINAREA pensiilor parlamentarilor

Un bărbat vaccinat cu Pfizer a primit rapel cu vaccin Moderna. Cum s-a produs eroarea

Clotilde Armand ÎNCHIDE cel mai mare adăpost de câini abandonaţi. Ce se întâmplă cu cei 750 de câini

Tot ce trebuie să știi despre LISTA de AȘTEPTARE de pe platforma de VACCINARE

Când începe etapa a III-a a campaniei de VACCINARE




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE