2024-04-25 05:10

Panică la telescaunul din Sinaia. Peste 100 de turiști au rămas în aer

 |  12:06
Panică la telescaunul din Sinaia. Peste 100 de turiști au rămas în aer

Telescaunul din Valea Soarelui, care face parte din domeniul schiabil de altitudine al staţiunii Sinaia, a fost blocat, sâmbătă dimineaţa, timp de circa 15 minute, în instalaţie aflându-se la acel moment aproximativ 110 turişti.

Problemele tehnice ale instalaţiei au fost cauzate de un modul ars. Turiști au fost coborâţi după ce a fost pus în funcţiune motorul de rezervă, care funcţionează pe motorină, telescaunul reluându-şi funcţionarea cu publicul.

Mii de turişti se află, sâmbătă, în staţiunile de pe Valea Prahovei, la instalaţiile de transport pe cablu care deservesc domeniile schiabile formându-se cozi care se întind pe zeci de metri.

Pe domeniul schiabil al staţiunii ,Pârtia Carp este deschisă, însă administratorii acesteia atrag atenţia asupra faptului că aceasta este foarte dificilă, fiind destinată exclusiv schiorilor avansaţi. În plus, pârtia are porţiuni cu gheaţă şi sunt zone cu ceaţă. 

La Sinaia sunt amenajate şi deschise pârtiile Lăptici 1 şi 2, Valea Soarelui 1 şi 2, Valea Dorului 1, Varianta, Varianta Furnica şi Drumul de Vară. De asemenea, instalaţia deserveşte Pârtia Nouă, care coboară de la Cota 1400, este amenajată şi deschisă.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-20



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE