2022-05-25 15:16

Până la ce dată sunt VALABILE certificatele verzi

 |  23:26
Până la ce dată sunt VALABILE certificatele verzi

Românii vor putea beneficia în continuare de certificatul verde. De la 1 februarie, certificatele digitale de vaccinare rămân valabile pentru cei care s-au imunizat cu schema completă, însă doar pe teritoriul ţării noastre.

"Mulți români pot respira ușurați în acest moment, pentru că erau îngrjorați de faptul că trebuie să facă această doză booster pentru a beneficia în continuare de certificatul verde.

România a hotărât să nu se alinieze la această reglementare cu Uniunea Europeană prin care au decis valabilitatea certificatului verde la 270 de zile, adică 9 luni.

Așadar, de marțea viitoare, de la 1 februarie, vom putea beneficia în continuare de certificatul verde, chiar dacă avem doar schema completă sau o singură doză de vaccin, în cazul celor vaccinați cu Johnson. Este o informație exclusivă, verificată la cel mai înalt nivel, la Ministerul Sănătății.

Hotărârea luată de Comisia Europeană în luna decembrie va intra în vigoare de la 1 februarie. Din păcate, românii care au mai mult de 9 luni de la vaccinarea cu schema completă de la ultima doză de vaccin și vor să plece în străinătate după data de 1 februarie, practic nu mai au certificat verde din acel motiv și trebuie să își facă doza booster pentru a beneficia de acest certificat verde prin care pot să călătorească liberi, în spațiul european. Altfel, dacă nu vor face această doză, practic nu vor avea certificat verde", a anunţat Sabrina Preda la Antena 3.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2022-01-27Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE