2024-04-20 03:14

Orban pune presiune pe profesori: “Trebuie să înveţe să predea on-line”

 |  14:44
Orban pune presiune pe profesori: “Trebuie să înveţe să predea on-line”

Premierul Ludovic Orban a declarat, miercuri, în contextul situaţiei teribile create în școli de pandemia de coronavirus, că profesorii trebuie neapărat să se adapteze și să înveţe să predea on-line.

"Trebuie să înveţe să predea on-line. Noi am făcut toată vara cursuri prin Casa Corpului Didactic prin organizaţiile de profil, care sunt acreditate să efectueze astfel training-uri pentru îmbunătăţirea competenţelor digitale ale cadrelor didactice şi profesorii trebuie să se obişnuiască cu acest mod de predare. Până când se va termina pandemia, când se va descoperi vaccin, este clar că învăţământul se va desfăşura în una din cele trei situaţii: cu copiii în clasă, o parte acasă, o parte în clasă şi în sistem online, când o şcoală se află în scenariul roşu. Profesorii sunt obligaţi să predea materia online. Asta este obligaţia cadrului didactic de a transmite cunoştinţele copiilor fie în clasă, fie online", a spus Orban.

Întrebat dacă profesorii ar putea fi amendați în cazul în care nu-şi îndeplinesc astfel îndatoririle de serviciu, premierul a răspuns: "Până la sancţiuni, ei trebuie să se adapteze, trebuie să-şi sporească competenţele digitale, să înveţe să transmită cunoştinţele şi online. Dreptul la educaţie al copiilor este un drept fundamental, iar cadrele didactice trebuie să se adapteze să transmită cunoştinţele prin mijloacele online, în situaţiile în care trebuie să facă acest lucru".


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2020-09-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE