2024-04-25 10:51

Orașul Timișoara, în topul celor mai GROZAVE locuri din lume

 |  20:50
Orașul Timișoara, în topul celor mai GROZAVE locuri din lume

Publicația Time Magazine a încadrat România printre țările ale cărui orașe au ajuns în topul celor mai grozave locuri din lume într-un clasament realizat pentru anul 2023.

Pe lista celor mai grozave locuri din lume se află și orașul Timișoara, alături de Barcelona, Napoli, Washington DC, precum și alte destinații ca stațiunea de schi St. Moritz sau Parcul Național Yosemite.

Anunțul a fost făcut de primarul Timișoarei, Dominic Fritz.

„Ca timișoreni suntem mândri că orașul nostru a ajuns pe această listă selectă și ne bucurăm să reprezentăm o parte din România frumoasă pe scena internațională”, a scris pe Facebook Dominic Fritz.

Timișoara este al 4-lea oraș ca mărime din România. De asemenea, orașul este capitala provinciei istorice Banat, care, de asemenea, este și Capitala Europeană a Culturii.

Timișoara a fost primul oraș din Europa continentală care a introdus iluminatul stradal electric în 1884 și sărbătorește cu o multitudine de concerte, expoziții și festivaluri sub sloganul „Luminează-ți orașul!”.

Orașul are o structură multietnică care se reflectă și în preparatele din bucătăria sa, datorită arhitecturii ornamentale în stil secesionist și vienez.

„Timișoara este angajată în sustenabilitate, introducând noi autobuze electrice, stații de încărcare suplimentare și înființând cel mai mare parc forestier din țară”, potrivit revistei Time Magazine.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-16



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE