2024-04-20 03:19

Orașul cu NICIUN șomer și 1.000 de firme care caută angajați

 |  21:45
Orașul cu NICIUN șomer și 1.000 de firme care caută angajați

Într-o țară cu o rată a șomajului de 5,6%, există un oraș în România care nu are niciun șomer. Este vorba despre oraşul Sebiş din judeţul Arad. Ba mai mult, în localitate există 1.000 de societăţi comerciale la o populaţie de doar 5.000 de locuitori.

„Avem 1.000 de firme la o populaţie de 5.000 de oameni, incluzând aici minorii şi pensionarii. Dacă ar fi să ne raportăm doar la populaţia activă, practic avem o firmă la trei locuitori”, a declarat Cristian Feieş, primarul oraşului, care a adăugat că în ultimii ani bugetul oraşului a crescut de la 6 milioane de lei la 52 milioane de lei, în principal datorită fondurilor europene atrase, dar şi a activităţilor economice existente în oraş.

„În general, firmele de la noi sunt mici, cu un număr mic de angajaţi. Cel mai mare angajator este o fabrică de mobilă, cu 200 de salariaţi. În total, în Sebiş avem 2.000 de salariaţi, din care 1.500 în sistemul privat şi 500 în sistemul public. Totuşi, avem un excedent de sute de locuri de muncă disponibile, care nu pot fi ocupate pentru că în zonă nu avem suficientă forţă de muncă”, a mai spus edilul oraşului Sebiş.

Preşedintele Consiliului Judeţean Arad, Iustin Cionca, a declarat că în judeţ mai există un singur oraş cu şomaj zero: „Chişineu-Criş profită de poziţia geografică, la graniţa cu Ungaria, dar Sebişul este aflat la poale de munte, izolat. Primarul a pus Sebişul pe harta fondurilor europene şi a marilor proiecte naţionale. În mandatul lui Cristian Feieş, Sebişul a depus pe Planul Naţional de Investiţii „Anghel Saligny” proiecte pe toate cele trei axe deschise: extinderea reţelei de apă, aproximativ 5 milioane euro, modernizarea reţelei de canalizare, aproximativ 7 milioane euro, infrastructură rutieră de aproximativ 3 milioane euro şi se doreşte un proiect pentru reţeaua de gaz, de 2 milioane euro”.

Sursa: RomaniaTV


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2023-03-07

In legatura cu acest articol...

Angajații din administrația publică, învățați cum să lupte cu HACKERII

ASF a publicat noile tarife RCA din 2023

Date dezastruoase: Un SFERT dintre copiii din UE, în risc de SĂRĂCIE




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE