2024-04-20 14:21

OMS nu susține introducerea PAȘAPOARTELOR internaționale de vaccinare

 |  18:18
OMS nu susține introducerea PAȘAPOARTELOR internaționale de vaccinare

Organizaţia Mondială a Sănătăţii nu susţine impunerea paşapoartelor de vaccinare pentru intrare sau ieşire întrucât nu se ştie cu siguranţă dacă vaccinările previn sau nu transmiterea virusului, precum şi ca urmare a unor temeri legate de echitate, a afirmat marţi o purtătoare de cuvânt a organizaţiei, potrivit Reuters, informează Agerpres.

„Noi, în calitate de Organizaţie Mondială a Sănătăţii, afirmăm în acest moment că nu am dori să vedem paşaportul de vaccinare ca o condiţie de intrare sau ieşire deoarece nu suntem siguri în acest stadiu că vaccinul previne transmiterea”, a declarat purtătoarea de cuvânt a OMS, Margaret Harris.

„Există toate celelalte întrebări, pe lângă problema discriminării împotriva persoanelor care nu se pot vaccina dintr-un motiv sau altul”, a mai spus ea în cadrul unei conferinţe de presă.

Președinta Comisiei Europene Ursula von der Leyen a solicitat săptămâna trecută Parlamentului European și Consiliului să adopte cât mai repede propunerea privind certificatele digitale de călătorie și a făcut un apel către țările UE să creeze „fără întârziere” infrastructura necesară folosirii pașapoartelor COVID.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-04-06



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE