2021-07-28 17:07

Oltchim: Opt angajaţi se află în a doua zi de grevă a foamei

 |  11:22
Oltchim: Opt angajaţi se află în a doua zi de grevă a foamei

Opt din cei zece angajaţi ai Oltchim care au anunţat luni că vor intra în greva foamei au intrat în a doua zi de protest. Doi colegi de-ai lor au renunţat la greva foamei după ce conducerea combinatului a anunţat că va plăti o parte din banii pe care îi datorează angajaţilor.

Opt angajaţi de la Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în a doua zi de grevă a foamei.

Iniţial, zece angajaţi ai combinatului din Vâlcea au anunţat că vor intra în greva foamei în semn de protest faţă de neplata salariilor. Anunţul fusese făcut la sfârşitul unui protest spontan izbucnit luni. Între timp, doi dintre grevişti au renunţat la greva foamei după ce conducerea combinatului a anunţat că în decembrie vor fi plătit restanţele salariale aferente lunii septembrie şi, parţial, pentru octombrie.

Cornel Cernev, liderul sindicatului „Victoria”, a preciza că luni după-amiază a participat la Bucureşti la Adunarea Generală a creditorilor Oltchim şi a explicat că protestul nu este îndreptat împotriva lor.

„Le-am explicat administratorilor judiciari şi creditorilor că protestul angajaţilor nu are legătură cu ei, are legătură cu faptul că în combinat instalaţiile se deteriorează din cauza lipsei de mentenanţă, iar pe zi ce trece Oltchim valorează tot mai puţin pentru o eventuală privatizare, din cauza neimplicării celor care ar trebui să salveze acest combinat”, a declarat Cernev.

Liderul sindicatului „Victoria” din cadrul Oltchim a anunţat luni că nimeni nu spune angajaţilor când îşi vor primii bani.

„Avem de recuperat salarii restante pe două luni şi jumătate. Nu avem nicio comunicare din partea conducerii sau a administratorului judiciar despre cum vor fi eşalonate aceste restanţe, când le vom primi şi nimeni nu ne spune nimic despre banii pe care ar urma să-i primim pe decembrie”, a declarat Cernev.

Liderul sindical a adăugat că salariaţii au cerut directorului combinatului „o discuţie cu sindicaliştii, în prezenţa presei”, dar acesta a refuzat. 


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2013-12-03

In legatura cu acest articol...

Protest spontan la Oltchim. 10 angajaţi au intrat în greva foamei

Oltchim, Râmnicu Vâlcea: Angajaţii cer salariile restante şi schimbarea directorilor

Gerea: Oltchim caută 15 milioane euro, dar nicio bancă nu vrea să-i dea

Ruşii care vor să preia Oltchim, un mister

Privatizarea Oltchim, finalizată în cursul anul viitor
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE