2024-04-20 00:44

Noi RESTRICȚII în București. Lista recomandărilor DSP pentru Capitală

 |  16:44
Noi RESTRICȚII în București. Lista recomandărilor DSP pentru Capitală

DSP a propus o listă de recomandări pentru Capitală, propuneri ce au ajuns la Ministerul Sănătății.

Lista recomandările DSP pentru București:

Se închid:

Școli, creșe, afterschool

Locuri de joacă Mall-uri, cu excepția supermarket-urilor, spălătoriilor și farmaciilor

Locurile de joacă din interior și exterior

Totodată, Direcția de Sănătate Publică a propus ca măsurile să fie aplicate și în cursul săptămânii, nu dor în weekend. Recomandările propuse la Ministerul Sănătății pot suferi schimbări.

În timpul săptămânii ar putea rămâne deschise mall-urile, între ora 10.00 – 21.00, dar în toate magazinele accesul să fie restricționat pentru o persoană la 4 mp.

Deschise vor rămâne:

-Magazinele cu acces din exterior

Instituțiile publice ar urma să aibă un program decalat, acolo unde se poate munci în online, de acasă. Unde nu se va putea realiza munca de acasă, programul va fi decalat.

În acest moment, în privința măsurilor din Capitală nu a fost luată încă o decizie, propunerile DSP fiind în discuție. Premierul Florin Cîțu a ținut să precizeze, în cursul zilei de luni, că nu se pune problema unei carantine în București, dar sunt luate în calcul noi restricții.

Florin Cîțu: În acest moment nu discutăm de carantină în București

În cursul zilei de luni, premierul Florin Cîțu a anunțat că nu este luată în calcul carantinarea Bucureștiului, pentru moment. Propuneri și măsurile restricțive suplimentare sunt însă în discuție, având în vedere că Bucureștiul a depășit rata de infectare de 6 la mia de locuitori. 

”Le spun bucureștenilor să ignore scenariile și să aștepte decizia. (...) Această cifra reprezintă una dintre informatiile pe care le luăm în calcul atunci când discutăm carantinarea sau nu a unei localități. Niciodată nu s-a carantinat doar la 6 la mie. Sunt și alte informații pe care le luăm în calcul.

Trebuie să discutăm și cu alți specialiști. Și cu specialiști din domeniul economic, să vedem care sunt implicațiile. În acest moment nu discutăm de carantină. La 6 la mie începem să ne uităm ce se întâmplă”, a declarat premierul.


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-03-23



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE