2024-04-23 09:37

Noi PROMISIUNI pentru Autostrada Moldovei. Când ar putea fi gata A7

 |  22:07
Noi PROMISIUNI pentru Autostrada Moldovei. Când ar putea fi gata A7

Autostrada A7, cea mai autostradă din România, cunoscută și sub numele de „Autostrada Moldovei", care va pleca de la Ploiești și va ajunge până la Pașcani, a primit un nou termen pentru realizare.

Autostrada Moldovei ar trebui să fie gata cel târziu în anul 2025, potrivit secretarului de stat Adrian Covăsnianu, de la Ministerul Transporturilor. Primele utilaje vor începe lucrul pe șantier la finalul lui 2021, a mai transmis oficialul MT. 

„Referitor la A7, pentru tronsoanele Ploieşti-Buzău, Buzău-Focşani, Focşani-Bacău şi Bacău-Paşcani, avem săptămânal întâlniri în care verificăm stadiul, iar dacă avem probleme sau sincope stabilim ulterior un calendar şi îl reactualizăm. Anul acesta vom lansa licitaţia de execuţie pentru Ploieşti-Buzău.

Spre finalul anului am putea vedea primele utilaje care execută primii kilometri din autostrada de la Ploieşti către Moldova. Spre 2024-2025 sunt şanse bune să avem autostrada gata până la Paşcani”, a declarat Adrian Covăsnianu, potrivit Ziarul de Bacău. 

În ceea ce privește tronsoanele Pașcani-Suceva, respectiv Suceava-Siret, care vor fi drumul expres, prezintă mici întârznieri, dar oficialul MT a dat asigurări că „se fac progrese".

În 30 de ani de la Revoluție, singurii kilometri de autostradă construiți în Moldova sunt cei din Centura Bacăului, doar 16 kilometri, dați în trafic în noiembrie 2020. 

Manuela Dumitru, purtător de cuvânt al CNAIR, a declarat că lucrările la A7 se desfășoară potrivit graficului. 

„Se lucrează intens la A7, cel mai avansat tronson, Ploiești-Buzău. Este posibil să-l scoatem la licitație în acest an. Trebuie să o luăm pas cu pas, să facem ceea ce trebuie făcut, astfel încât să putem circula cât mai rapid pe acest tronson", a declarat Manuela Dumitru pentru B1.ro


Aparut in Puterea24 / Ultima modificare in data de: 2021-02-08

In legatura cu acest articol...

Cine este agresorul copilului din Hunedoara. DEZVĂLUIRILE mamei băiatului bătut

Cât a stat în ÎNCHISOARE, în Italia, un român arestat DIN GREȘEALĂ

ANM: Prognoza meteo pentru următoarele zile

Continuă SCANDALUL la Apele Române. Ce a pățit inginerul care a făcut dezvăluiri în presă

Studenții se REVOLTĂ împotriva intenției Guvernului de a limita transportul gratuit

Ministrul Sănătății și cel al Sportului discută REVENIREA suporterilor pe stadioane

Rareș Bogdan, mesaj către Ludovic Orban și Florin Cîțu: ”Dacă dezamăgiţi cetăteanul român, ne vom bate pe NIMIC”




Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE





PUBLICITATE